top of page

Mindennapi szemezgetésünk (16:31) 2022.12.21.
A gázvezeték Oroszországból Ukrajnán keresztül szállítja a gázt Európába. Az ok még nem tisztázott. A robbanásban feltehetően három ember vesztette életét. A vezeték Oroszország egyik fő földgázexport-vezetéke, amely részben Ukrajna tulajdonában és üzemeltetésében van. A gázvezeték az orosz sarkvidékről Ukrajnán keresztül Európába szállítja a gázt.


Az ukrán hadsereg Európa legnagyobb és legjobban felfegyverzett hadserege lesz az USA jóvoltából. Biden december közepén újabb 47 milliárdos „segélyt” adott meg Ukrajnának, amely Patriot rakétarendszereket és JDAM intelligens bombákat foglal magában. (jaj-jaj!)

... az orvosi döntéshozatalt is súlyosan befolyásoló gyógyszeripari manipulációkról, és az akár végzetes készítményeikről.


Ezt az egy embert olyannyira fenyegetőnek tartják, hogy a New York Times májusban egy hajónyi tintát költött arra, hogy egy húszezer szavas cikkel karaktergyilkosságot, azaz merényletet kövessen el a személyisége ellen. Ironikus módon a cikk visszafelé sült el, mivel feltárta, hogy az amerikaiak miért nem bíznak többé a "megörökölt főáramú médiában".Az amerikai kisvállalatok egy ismert, nehéz helyzettel néznek szembe: jövedelmezőségük csökken, és egyre jobban kiszorulnak a piacról. Mindezt már a koronavírus világjárvány eredményeképpen bevezetett lezárások alatt is megtapasztalták, de a mostani inflációs környezetben már a túlélésük forog kockán. Ahogyan arról még korábban beszámolt a Makronóm, a koronavírus által létrejött válság idején az óriási technológiai vállalatok kihasználták a lezárásokat, hogy letarolják a piacról a kisebb szereplőket.


Hónapokig tartó szerencsétlenkedés után fogadta az EU Energia Tanácsa a gázársapka ötletét, amit Szijjártó Péter tökéletesen feleslegesnek tartott. Tényleg az volt. Itt van pár egyszerű trükk, hogyan lehet könnyedén kikerülni.


A kormányfő arra kéri a pedagógusokat, válasszák a tiltakozás törvényes formáit.


2023-ban a legfontosabb az lesz, hogy kimaradjunk a háborúból, decemberre 10 százalék alatti legyen az infláció – mondta évzáró sajtótájékoztatóján Orbán Viktor, aki kiállt a babaváró hitel fenntartása mellett és arról beszélt: a kormány megtárgyalja azt a javaslatot, hogy 30 évre emelkedjen azon nők körében az szja-mentesség, akik gyereket vállalnak.


Kötelezettségszegés megállapítása iránti keresetet nyújtott be az Európai Bírósághoz az Európai Bizottság a 2021 nyarán megszavazott magyar gyermekvédelmi törvény ügyében.


Ez magyar érdek lett volna – szögezte le a tárcavezető. (nu, lehet, hogy ezért nem)


Sikeresen fogott össze az ország a járvány ellen. (khöm)


Bede Zsolt éppen a helyszínre érkezett, amikor észrevette a provokációt. Mivel úgy gondolta, hogy 13 évvel a magyar emberekre Gyurcsányék által vezényelt 2006 őszi rendőrterror után nem hagyható szó nélkül az, hogy a DK emberei megtapossák a szabadságharc emlékét, ezért vitába szállt velük. A vita során végül nyomatékul elvette és széttépte a Gyurcsány-párt embereitől a gyalázkodó plakátokat, mire azok elkezdték őt sértegetni. Bede Zsolt flashmobja 35 milliós megtekintésen áll eddig a Mérce Facebook-oldalán. A védelem kezdettől fogva hangsúlyozta, hogy az eset a vélemény-nyilvánítás kereteibe tartozik és Bede Zsolt cselekménye, amellyel a gyalázkodó feliratot elvette a DK-s aktivistától még eshetőlegesen sem irányult az egyébként hitelt érdemlően nem is bizonyított testi sértés okozására, így bűncselekmény nem történt. Dr. Ajtony Tímea, az elsőfokú bíróság eljáró bírája végül a december 14-i tárgyaláson Bede Zsolt vallomása, számos tanú (közte más DK-s aktivisták is) kihallgatása, az esetről készített videófelvétel alapos megtekintése és a bizonyítás értékelését összegző perbeszédeket követően úgy döntött, hogy a csak szándékosan elkövethető könnyű testi sértés vétsége nem valósult meg, így felmentette Bedét az ellene felhozott vád alól.


Ahogy arról beszámoltunk, az Egyesült Királyságban több városi tanács is imamentes övezetté alakította az abortuszklinikákat, így a közterületvédelmi törvény értelmében nem lehet tiltakozni, kihangosítva beszélni, szórólapokat osztogatni, plakátokat kihelyezni vagy hallhatóan imádkozni az intézmények 150 méteres körzetében, és tilos beszélgetést kezdeményezni a terhességmegszakítást végző klinikákra érkező nőkkel.

Isabel Vaughan-Spruce, egy brit életpárti szervezet igazgatója és aktivistája évek óta vesz részt abortuszellenes demonstrációkban, több alkalommal felszólalt a terhességmegszakítások ellen, és 6 éve BBC-riport is készült vele, melyben elmondta, hogy társaival együtt miért imádkoznak az abortuszklinikák előtt.


"Mi itt Ukrajnában és szerte a világon, akiknek van lelkük és nem oroszok vagyunk, akik nem állatok vagyunk, akik nem vagyunk szubhumánok". Mondja ŐŐŐ!


Klímavédelmi aktivisták megcsonkították szerdán Berlinben a német főváros legfontosabb jelképei közé tartozó Brandenburgi kapu előtti téren felállított karácsonyfát. (nu, született demokraták)


Csúnyán összeveszett a két trumpista politikus.A Szilaj Csikó karácsonyi szellemi ajánlata:

1.


...a mai valóság az, hogy sok olvasó egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy jó könyveket vásároljon. Rájuk való tekintettel december 17-én és 18-án lényegében önköltségi áron, majdnem a teljes kiadói portfólió könyvei 30 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg a Magyar Menedék könyvesboltban."


2.


Nem tekinthetjük vak véletlennek ezt a téma- és időbeli egybeesést. Aligha véletlen ugyanis, hogy ennyire különböző életpályájú embereket, mint amilyen Grandpierre Atilla és Hajdu Zoltán (no és jómagam), az új évezred elején annyira mélyen foglalkoztat az „igazi”, az „értelmes” élet lehetőségének kérdése, hogy egész kötetet készek szentelni neki.728 megtekintés

Комментарии


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page