top of page

Mindennapi szemezgetésünk – idegennyelvű, külföldi sajtóból is (12:50) 2022.08.05.


Amit európai politikusként el lehet érni, azt a magyar miniszterelnök elérte. Nemcsak Európában, de Amerikában is az első helyen jegyzik a nevét.


Számos nyugati balliberális sajtóorgánum is elismerően írt Orbán Viktor beszédéről A magyar kormányfő nyitóbeszédére reagált a tömeg. Orbán Viktor a CPAC-en: A globalisták mind elmehetnek a pokolba, én Texasba jöttem! Amerikának össze kell fognia Magyarországgal, a progresszív liberálisok és a kommunisták pontosan ugyanazok, valamint több Chuck Norrisra és kevesebb nőimitátorra van szükség. Összefoglalónk Orbán Viktor dallasi beszédéről!


Orbán Viktor Dallasban a CPAC konferencián mondott beszédet, amelyben kijelentette: A globalisták elmehetnek a pokolba, én Texasba jöttem!


António Guterres ENSZ-főtitkár azzal vádolta meg az energiacégeket, hogy „túlzott nyereséget” termelnek az ukrajnai háború miatt kialakult energiaválság nyomán, ami szerinte „erkölcstelen”. Guterres az orosz–ukrán háború következményeiről szóló ENSZ-jelentés bemutatója alkalmából beszélt. Azt mondta, hogy az olaj- és gázipari vállalatok a válság idején „a legszegényebb emberek és közösségek hátán, a környezetvédelem rovására gazdagodnak”. „Felszólítom az összes kormányt, hogy adóztassa meg ezeket a túlzott nyereségeket, és a bevételeket fordítsa arra, hogy a legkiszolgáltatottabb embereknek segítsen átvészelni ezeket a nehéz időket” – fogalmazott a főtitkár. A fosszilis tüzelőanyag-ágazat résztvevőinek és támogatóinak „egyértelmű üzenetre” volt szükségük a tekintetben, hogy „kapzsiságuk” a legszegényebbeket bünteti és tönkreteszi a bolygót. (v)

Az Amnesty International civil szervezet friss tanulmánya kimondta: Szándékosan iskolákat és kórházakat használ az ukrán hadsereg bázisként. Ezzel az oroszbarát portálok kijelentéseit erősítették meg. A tanulmány szerzői leírják azt is, hogy „az ukrán hadsereg ukrán civilek életét sodorja veszélybe azzal, hogy katonai bázisokat alakít ki és különböző fegyverrendszereket működtet lakóövezetekben, nemritkán iskolákban és kórházakban.” Kiderítették azt is, hogy egyetlen alkalommal sem evakuálták a harcállások elfoglalása előtt a polgári lakosságot. Az Amnesty munkatársai három hónap leforgása alatt összesen 19 olyan települést találtak, ahol az ukránok polgári infrastruktúrát fedezékként használva folytattak harci cselekményeket. Sok esetben lett volna más választásuk is. Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó Twitteren adott hangot felháborodásának az Amnesty International jelentésével kapcsolatban. A tanácsadó szerint Moszkva az, aki megpróbálja aláásni az ukrán haderő hitelességét a nyugati társadalmak szemében, mert meg akarja szakítani a fegyverutánpótlást. Szégyen, hogy egy Amnestyhez hasonló szervezet részt vesz ebben a dezinformációs és propagandakampányban – közölte Mihajlo Podoljak. (v)


Üveggyöngyökért megszerezték az ukrán földeket. Undorító, farizeus görények ezek.


Merkel 2011 óta szerette volna kivezetni az atomenergiát, Scholz is eddig ennek szellemében nyilatkozott. Eddig.


Szenzációs adatokat jelentett be az orosz sugár-, vegyi- és biológiai védelmi csapatok vezetője, Igor Kirillov sajtótájékoztatóján. Az orosz katonai vezető nyilatkozataiból a legfontosabbakat kiválogattuk Önnek a lentiekben. „Okmányokat foglaltak le arról, hogy 2019 óta a USAID és fővállalkozója, a Labyrinth Ukraine cég részt vesz az Egyesült Államok katonai biológiai programjában. Megállapítást nyert, hogy a Labyrinth Ukraine az amerikai Labyrinth Global Health cég részlege, alapítói pedig a Metabiota, a Pentagon katonai biológiai tevékenységekkel foglalkozó kulcsvállalkozójának volt alkalmazottai. Az amerikai védelmi minisztérium programjának részeként a Global Health Labyrinth egyik kutatási területe a koronavírusok és a majomhimlő vírus vizsgálata volt."


Két és fél évvel ezelőtt az életünket alapvetően megváltoztatták az úgynevezett Covid-járvány során bevezetett korlátozások - valódi tudományos és társadalmi viták, valódi ellenőrzés és a folyamatok értékelése nélkül. Ugyanakkor azonban a bevezetett intézkedések szabadságunk alapvető korlátozásával járnak. Éppen ezért - immár harmadik alkalommal - 2022. augusztus 12-14 között nemzetközi Covid-konferenciát rendeznek a magyar fővárosban, Budapesten. Az eseményt a World Freedom Alliance (WFA) szervezi, amelynek küldetése az orvosok, tudósok, jogászok, szakemberek és szabadságharcosok csoportjai közötti együttműködés előmozdítása világszerte szabadságunk védelme érdekében, mottójához hűen.


Egy fiatal riporter Ausztráliában feltett egy egyszerű kérdést az abortusz mellett tüntetőknek, akik a "My body my choice" azaz az "Én testem, én döntésem!" szlogent skandálták. "Akkor mit gondoltok a kötelező oltásokról?" Látszik, hogy sokan a kérdést sem értik, illetve egyértelműen nincs gondjuk a testükbe kötelezően fecskendezett vakcinákkal, mert az az ő védelmük érdekében van (szerintük).


A leukémiás doktornőt, Konstantina Röscht nem engedték belépni a bécsi kórházba. (mert nem volt maszkja) A belépést két orvos tagadta meg, mégpedig fizikai erőszak felhasználásával. Pedig a doktornőnek felmentése van a maszkhordás alól. Ezután kénytelen volt maga levenni a vért egy szükséges vizsgálathoz.


A legnagyobb francia baloldali párt, a Lázadó Franciaország frakcióvezetője 38 képviselőtársának támogatásával Izraelt elítélő határozattervezetet nyújtott be.


A mintegy 28 ezer válaszadó 78 százalékát aggasztja a Hollandiában kialakult befogadási válság. Egyesek amiatt aggódnak, hogy az ország legnagyobb menekültszállása, a Ter Apelben lévő regisztrációs központ hónapok óta túlzsúfolt, a menekültek embertelen körülmények között élnek. Másokat az aggaszt, hogy a menekültek elszállásolása további feszültségeket okoz az egyre szűkülő lakáspiacon. Az EenVandaag honlapján közzétett felmérésből kiderül, hogy többen igazságtalannak érzik, hogy a menekültek elsőbbséget élveznek a szociális lakásokhoz való hozzáférés terén.


Ha a jobbközép nyeri a szeptemberi parlamenti választásokat, a következő olasz kormány ismét ellenőrizni és védeni fogja a határokat Matteo Salvini volt belügyminiszter, a Liga párt vezetője szerint, aki Lampedusa migránstáborába látogatott csütörtökön.
854 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK