top of page

Ron Paul: Tucker Carlson megölte a főáramú média sárkányát
Vukics Ferenc cikkismertetője


Eredeti cikk:
Sokat írtak és beszéltek Tucker Carlson múlt heti, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített interjújáról. A cikk írásakor csak a Twitteren közel 200 milliószor nézték meg a videót, ami valószínűleg a történelem legnézettebb híreseményévé teszi. 

Sok millió néző, aki esetleg nem ismerte a történet másik oldalát, értesült arról, hogy az orosz-ukrán katonai konfliktus nem 2022-ben kezdődött, ahogyan arról a főáramú média folyamatosan beszámol, hanem valójában nyolc évvel korábban, egy USA által támogatott ukrajnai puccsal kezdődött. 

Az amerikai média azért nem számol be erről, mert nem akarják, hogy az amerikaiak elkezdjék kétségbe vonni intervencionista külpolitikánkat. Nem akarják, hogy az amerikaiak lássák, hogy a kormányunk beavatkozása más országok ügyeibe – akár "színes forradalommal", akár szankciókkal, akár bombákkal – valós és halálos következményekkel jár azok számára, akik külpolitikánk elfogadó oldalán állnak.

 

Számomra azonban a Putyinnal készített Tucker Carlson-interjú talán legérdekesebb aspektusa a főáramú amerikai média reakciója volt. Ahogy maga Putyin mondta az interjú során, "a propaganda világában nagyon nehéz legyőzni az Egyesült Államokat". Még egy futó pillantás az amerikai főáramú média interjú előtti és utáni tudósításaira is megmutatja, hogy mennyire igaza van ebben. Az interjú előtti napokban és hetekben az amerikai média tele volt olyan történetekkel, hogy milyen szörnyű, hogy Tucker Carlson interjút készít az orosz elnökkel. Mindannyian azt mondták, fennállt a veszély, hogy Putyin "dezinformációt" terjeszthet.

 

Az, hogy Putyin esetleg olyasmit mondana, ami az országát jobb fényben tünteti fel, elég ok volt arra, hogy ne adjanak interjút vele – mondták. Ezzel a logikával miért van egyáltalán újságírás? Mindenki, akivel az újságírók interjút készítenek – minden bizonnyal minden világvezető – megpróbál rózsás képet festeni. Egy szabad társadalomban az újságíró feladata az lenne, hogy tudósítson, és hagyja, hogy az emberek döntsenek. De ez valahogy elveszett. Manapság a mainstream média mondja meg, hogy mit gondoljunk, és jobb, ha nem vitatkozunk vele, különben elveszítjük az állásunkat!

 

Az amerikai mainstream média valójában attól félt, hogy a "történet másik oldala" kezd igazat mondani a közönségnek. Ezért megtámadták a hírvivőt. 

A CNN tudósítása Tucker interjújáról nagyjából összefoglalja az amerikai főáramú média reakcióját. A főcímük így szólt: "Tucker Carlson Oroszországban van, hogy interjút készítsen Putyinnal. Máris a Kreml megbízásából teszi a dolgát".
Azzal, hogy valaki pusztán azt teszi, amit régen "újságírásnak" neveztek – interjút készít és beszámol emberekről és eseményekről, legyenek azok jók vagy rosszak –, az interjú vagy a riport alanyának "szolgálatába áll"? Nem csoda, hogy Julian Assange újságíró kollégát annyi éven át egy gulágra zárták.

Ő merte vállalni, hogy egy szabad társadalomban újságírónak lenni azt jelenti, hogy a jóról, a rosszról és a csúnya dolgokról is tudósítani kell, még akkor is, ha ez rossz fényt vet a hatalmon lévőkre.

 

Végül a Vlagyimir Putyinnal készített Tucker Carlson-interjú hatalmas sikere egyszer és mindenkorra bebizonyítja, hogy

az amerikai népnek halálosan elege van a főáramú média propagandistáiból és hazugságaiból. Nem a kormányzati tálalást keresik, hanem az igazságot. Ez az igazán jó hír ezzel az interjúval kapcsolatban. 
Ron Paul volt texasi republikánus képviselő. Ő volt a Libertárius Párt 1988-as elnökjelöltje.

 

 

Forrás:


735 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg