top of page

Tallián Hédi más világa – 5. MERT MŰKÖDHET A PÉNZ MÁSKÉPP!
Tallián Hédinek különösen jó érzéke van ahhoz, hogy olyan embereket szólaltasson meg, akik a világot nem a megszokott módon, főáramú divatokhoz simulva látják és magyarázzák. Ezért aztán nem biztos, hogy mindegyikükkel azonnal egyet tudunk érteni; az viszont egészen biztos, hogy olyan meglátásokhoz, felismerésekhez juthatunk, amelyek révén egyáltalán esélyt nyerünk arra, hogy kijussunk az egyre lendületesebben és látványosabban szaporodó zsákutcáinkból. Az elkövetkező hetekben itt, a Szilaj Csikón sorra vesszük Tallián Hédi hangfelvételeit... (a Szerk.)


Interjúalany:

ERTSEY ATTILA építész

Forrás: PODCAST

Utánközlés a szerző engedélyévelMűködhet-e úgy a pénz, hogy nem egy rendkívül szűk kör érdekeit, hanem az emberiség javát szolgálja? Az elmúlt néhány év különösen sűrű megtévesztésekben. A hazugságcunami legfőbb célja, hogy a fenntarthatatlan pénzügyi rendszer mögött állók hatalom átmentése zökkenőmentesen bonyolódjék, és megvalósuljon az új központosított "pénzügyi" és egyben felügyeleti rendszer, benne a "lánykori nevén" csak CBDC-ként, azaz központi banki digitális valutaként emlegetett új pénzzel. Ami az emberiség számára a valaha volt legnagyobb fenyegetést jeleni. Megfosztást a szabadságtól! Az elmúlt évben lelki egyensúlyom megőrzése mellett ennek a folyamatnak a megértésével voltam elfoglalva. Rájöttem, hogy Bogár László közgazdász gondolatai mint jó puzzle darabok kattannak össze az amerikai pénzügyi guru Catherine Austin Fitts feltárásaival, akinek nemcsak leleplezései megkerülhetetlenek, de a jövő építésére vonatkozó tanácsai is. De ki képes Magyarországon a megszokott gondolkodási sémákon túli bátor gondolkodásra? ERTSEY ATTILA építésszel 2021 nyár végén kezdtem el beszélgetni a körülöttünk zajló fenyegetőnek beállított események okán, mert szavaiból egy gyökeresen más látásmód és a színfalak mögé tekintő megoldás keresés rajzolódott ki. 2022 nyár elején MAGYARORSZÁG RÁLÉP-E A HARMADIK ÚTRA? címmel már harmadik podcastomat jegyeztem vele. Ezúttal 2023 áprilisában a mögöttünk hagyott szűk egy év áttekintésére kértem és arra, hogy a CBDC-vel szembeni új típusú és minőségű pénzről ossza meg velem és a tisztelt hallgatókkal a gondolatait. Mert működhet a pénz másképp!


Kép: Ertsey Attila (a riporter T.H.) felvétele Zene: C.P.E. Bach csembalóverseny részlet Spányi Miklós előadásában 2023. április


Előzmény:

További interjúk Ertsey Attilával (katt a képre!)

 

Kapcsolódó írások
310 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page