top of page

Tallián Hédi más világa – 9. BALATON OBJEKTÍV
Tallián Hédinek különösen jó érzéke van ahhoz, hogy olyan embereket szólaltasson meg, akik a világot nem a megszokott módon, főáramú divatokhoz simulva látják és magyarázzák. Ezért aztán nem biztos, hogy mindegyikükkel azonnal egyet tudunk érteni; az viszont egészen biztos, hogy olyan meglátásokhoz, felismerésekhez juthatunk, amelyek révén egyáltalán esélyt nyerünk arra, hogy kijussunk az egyre lendületesebben és látványosabban szaporodó zsákutcáinkból. Az elkövetkező hetekben itt, a Szilaj Csikón sorra vesszük Tallián Hédi hangfelvételeit... (a Szerk.)


Interjúalany:

LIEBER ERZSÉBET – Kaposváron élő és alkotó Munkácsy-díjas képzőművész

Forrás: PODCAST

Utánközlés a szerző engedélyévelNemcsak egy középkori üvegműves rafinériája idézheti meg egy rózsaablak megszólaltatásával a Felsőbbrendűt. Egy vízfelület ábrázolása épp úgy képes misztikus élményt okozni, ha értő szemmel és objektívvel keresi a témát az alkotó. Számomra a technológiai diktatúra alapbetonjából egy közösséginek nevezett felületről ragyogott fel e Magasabbrendű. Ki az, aki képes erre, tettem fel a kérdést? A kaposváron élő és alkotó Munkácsy-díjas képzőművész, LIEBER ERZSÉBET játszik virtuózan természeti jelenségekkel és a modernitás adta eszközökkel alkotásain. A művész avatott be a fény és a víz titkaiba... Hallgassák szeretettel! (A beszélgetést telefonnal rögzítettem.)


Kép: Lieber Erzsébet objektív festménye, Pearl Game című albumából Zene: C.P.E. Bach csembalóverseny részlet Spányi Miklós előadásában

 

Kapcsolódó írások
152 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page