top of page

Üdv, Spartacus a nevem, és elegem van ebből. Tudós elemzés a Covid-hadjáratról I. (Szilaj Csikó)
Nem tudjuk, ki a Spartacus név mögé rejtőző szerző, de nyilván jó oka van rá, hogy nem fedte fel kilétét. És már önmagában véve ez a tény jól mutatja, hogy fasiszta diktatúrában él – az Amerikai Egyesült Államokban –, hiszen a munkáját, megélhetését, a létét veszélyeztetné, ha a neve alatt küldte volna szét ezt az írást. De ahhoz nem férhet kétség, hogy tisztességes, hivatásának élő és ahhoz jól értő, emberséges tudós, és e tulajdonságai toronymagasan emelik Merkely Béla, Szlávik János, Rusvai Miklós, Boldogkői Zsolt és a többi erkölcsi nulla fölé. (– a Szerk.)
Üdv,

Spartacus a nevem, és elegem van ebből.


Kénytelenek voltunk végignézni, ahogy Amerika és a szabad világ feltartóztathatatlan hanyatlásba sodródik egy biológiai hadjáratban elkövetett támadás miatt. Számtalan emberrel együtt áldozattá tettek, összezavartak és megvezettek minket propagandával és pszichológiai hadműveletekkel, amelyeket egy nem választott, nem elszámoltatható elit folytat az amerikai nép és szövetségeseink ellen.

Az elmúlt másfél év során lelki és fizikai egészségünk mérhetetlenül sokat károsodott. Éreztük az elszigetelés, a lezárás, a maszkhordás, a karantén és más teljesen értelmetlen intézkedések szúrását, a fullánkját annak az egészségvédelmi színháznak, amely egyáltalán nem tett semmit a lakosság egészségének és jólétének a folyamatban lévő világjárvány, a COVID-19 elleni védelmére.

Most azt látjuk, ahogy a hatalmi elit orvosi intézményrendszere szó szerint mérget fecskendez több millió amerikai embertársunkba, és ők még csak nem is harcolnak ez ellen.

Azt mondták nekünk, hogy kirúgnak minket, és megvonják tőlünk a megélhetésünket, ha visszautasítjuk az oltást. Hát ennél már nincs tovább.

Több ezer órányi ideig elemeztük a Wuhanból kiszivárgott felvételeket, az elsődleges forrásokból származó tudományos cikkeket, valamint az orvosi intézményrendszer pénzáramoltatásának nyomait.

Amit felfedeztünk, mélységesen megdöbbentene bárkit.

Először összefoglaljuk megállapításainkat, majd részletesen kifejtjük őket. A hivatkozásokat az írás végére tesszük.


Összegzés:

  • A COVID-19 vér- és érbetegség. A SARS-CoV-2 az emberi véredények bélését fertőzi meg, és a tüdő belsejében szivárgásukat okozza.

  • A jelenlegi kezelési eljárásrendek (pl. az invazív [a testbe behatolva végzett – a ford.] gépi lélegeztetés) erőteljesen károsítják a betegek egészségét, felgyorsítják az oxidatív stressz okozta folyamatokat, és a lélegeztetőgéptől származó súlyos tüdőkárosodást okoznak. A lélegeztetőgépek használatának folytatása bármilyen egészségügyi hasznosság bizonyításának híján tömeggyilkosságnak minősül.

  • A jelenlegi ellenintézkedések nem alkalmasak arra, hogy lassítsák egy gáznemű közeg és talán szennyvíz által is közvetített vírus terjedését, és voltaképp orvosi színháznak minősülnek.

  • A nem oltásos beavatkozások lehetőségét a média és az orvostudomány egyaránt elhallgatta a vakcinák és a drága, szabadalmaztatott gyógyszerek javára.

  • A hatóságok tagadták, hogy a természetes immunitás hatásos a COVID-19 ellen, noha a természetes immunitás a vírus mindegyik fehérjéje ellen védelmet nyújt, nem csak egy ellen.

  • A védőoltások többet ártanak, mint használnak. Az antigén, amelyen ezek a vakcinák alapulnak, a SARS-CoV-2 tüskéje – mérgező fehérje. A SARS-CoV-2 ADE-vel, azaz antitestfüggő fokozódással járhat; a jelenlegi antitestek nem semlegesítik a jövőbeli törzseket, hanem inkább segítik őket az immunsejtek megfertőzésében. Továbbá világjárvány idején egy lyukas [vagyis nem teljesen semlegesítő hatású – a ford.] oltóanyaggal való oltás megszünteti azt a vírusra ható evolúciós[1] nyomást, hogy váljék kevésbé halálossá.

  • Ez hatalmas és megdöbbentően bűnös összeesküvés, mely közvetlenül kapcsolódik Anthony Faucihoz, a Moderna-hoz és a Wuhani Virológiai Intézethez.

  • A COVID-19 vakcinát létrehozó kutatók közvetlenül kapcsolódnak az agy és a számítógép digitális csatlakoztatási pontjának (interface-nek, „neurális csipkének”) műszaki megoldását kutató tudósokhoz. Közülük az egyiket Kínából származó pénzügyi adomány elfogadása miatt vád alá helyezték.

  • Független kutatók a vakcinákban levő titokzatos nanorészecskéket fedeztek fel, amelyek nem kellene, hogy ott legyenek.

  • A világjárvány egészét ürügyként használják a nyugati társadalom hatalmas mérvű politikai és gazdasági átalakításhoz, amely a már gazdagokat gazdagítja meg, a többieket közülünk pedig jobbágyokká és „érinthetetlenekké” változtatja. [Az egykori indiai kasztrendszer legalsó rétege az „érinthetetleneké” – a fordító.]A COVID-19 patofiziológiája

és kezelési módjai


A COVID-19 nem vírusos tüdőgyulladás. Ez vírusos endothelitis, a véredények belső hámszövetét támadja meg, különösen a tüdő kis alveoláris hajszálereit, endotéliumsejt-aktiváláshoz és hámláshoz, valamint koagulopátiához [a véralvadás zavarához], szepszishez [vérmérgezéshez], tüdőödémához és ARDS-szerű [heveny légzési elégtelenségi] tünetekhez vezetve. Ez a betegség a vér és az erek betegsége. A keringési rendszeré. Az általa okozott tüdőgyulladás másodlagos.

Súlyos esetekben ez szepszishez, vérrögökhöz és többszörös szervműködési elégtelenséghez vezet, beleértve különböző létfontosságú szervek hipoxiás és gyulladásos károsodását, például az agyét, a szívét, a májét, a hasnyálmirigyét, a veséét és a belekét.

A COVID-19 leggyakoribb laboratóriumi leletei közé tartozik a D-dimer értékének megemelkedése [a D-dimer a vérrögök lebontásának folyamatára utaló vérparaméter – a ford.], a prothrombin-idő megnövekedése, a C-reaktív fehérje szintjének megnövekedése [ez a szervezetben levő gyulladásra, illetve annak erősségére utal], neutrofília, limfopénia, hipokalcémia és hiperferritinémia, ezek lényegileg megfelelnek a koagulopátia és az immunrendszer hiperaktiválódása, illetve az immunsejtek kimerülése tünetegyüttesének.

A COVID-19 sokkal súlyosabban megbetegíti az olyan kísérőbetegségben szenvedőket, mint az elhízás, a cukorbetegség és magas vérnyomás. Ez azért van így, mert ezek a betegségek endotheliális diszfunkcióval [az érfalak károsodásával] járnak együtt, és ez fogékonyabbá teszi a keringési rendszert az e különleges vírus által okozott fertőzésre és károsodásra.

A COVID-19-es esetek túlnyomó többsége enyhe lefolyású, és nem okoz jelentős betegséget. Az eddig megismert esetekre a 80/20-as szabály érvényes, e szerint az esetek 80%-a enyhe, 20%-a pedig súlyos vagy válságos. Ez az arány azonban csak az ismert esetekre vonatkoztatva igaz, nem az összes fertőzésre. A tényleges fertőzések száma sokkal, de sokkal nagyobb. Következésképpen a halálozási és megbetegedési arány is kisebb. A COVID-19 azonban nagyon gyorsan terjed, ez pedig azt jelenti, hogy jelentős számú súlyos vagy válságos állapotban levő beteg jelenik meg rövid időn belül.

Akikben a COVID-19 válságos szepszist, hipoxiát, koagulopátiát és ARDS-t [akut légzési elégtelenséget] idéz elő, azokat leggyakrabban gépi lélegeztetéssel, kortikoszteroid-injekciókkal és vérhígítókkal kezelik. Ez nem helyes kezelése a COVID-19-nek. Súlyos hipoxiában a sejtek anyagcseréjének eltolódása miatt az ATP [adenozin trifoszfát] lebomlik hipoxantinra, és az az oxigén újbóli bevezetésekor a xantin-oxidázt arra készteti, hogy tonnaszámra termeljen rendkívül káros szabadgyököket, azok pedig megtámadják a szöveteket. Ezt iszkémia-reperfúziós károsodásnak nevezik, és emiatt hal meg a lélegeztetőgépre kötött emberek többsége. A mitokondriumokban a szepszis miatt felhalmozódó szukcinát pontosan ugyanezt teszi: amikor az oxigént ismét bevezetik, szuperoxid gyököket hoz létre. Semmi kétség, az intubálás megöli a COVID-19-es betegeket.

A COVID-19 végstádiuma a súlyos lipidperoxidáció, ekkor a testben lévő zsírok „rozsdásodni” kezdenek az oxidatív stressz okozta károsodás miatt. Ez autoimmunitásra késztet. Az oxidált lipidek idegen testként jelennek meg az immunrendszer számára, az akként azonosítja az OSE-ket, vagyis az oxidáció-specifikus epitópokat és antitesteket képez ellenük. Továbbá az oxidált lipidek közvetlenül a mintafelismerő receptorokba jutnak át, ez pedig még több gyulladást vált ki, és a veleszületett immunrendszer még több sejtjét hívja harcba, azok pedig még több romboló hatású enzimet bocsátanak ki. Ez hasonlít a bőrfarkas patofiziológiájához.

A COVID-19 patológiáját az extrém oxidatív stressz és a neutrofil oxidációs robbanás uralja, eljutva addig a pontig, ahol a hemoglobin képtelenné válik az oxigén szállítására, mivel a hem vasát eltávolítja a hipoklórossav. Semmilyen mennyiségű többletoxigén nem képes oxigénnel ellátni azt a vért, amely nem hajlandó megkötni kémiailag az O2-t.

A kórtani folyamat ekképp zajlik le:

A SARS-CoV-2 tüskéje az ACE2-höz kötődik. Az angiotenzin konvertáló enzim-2 [az ACE2] része a renin-angiotenzin-aldoszteron (RAAS) rendszernek. Az RAAS olyan hormonszabályozó rendszer, amely mérsékli a szervezetben és a véráramban lévő folyadékmennyiséget (vagyis az ozmolaritást) a sóvisszatartás és a sókiválasztás szabályozásával. Ez a fehérje, az ACE2 mindenütt jelen van a test minden olyan részében, amely kapcsolatban áll a keringési rendszerrel, különösen az érrendszer endotéliumsejteiben és a pericitákban, az agyi asztrocitákban, a vesetubulusokban és a vesecsatornákban, podocitákban, a hasnyálmirigy szigetsejtjeiben, az epevezeték- és a bélhámsejtekben, valamint a herék spermiumvezetékeiben – mindezeket megfertőzheti a SARS-CoV-2, nem csak a tüdőt.

A SARS-CoV-2 a következőképpen fertőz meg egy sejtet: A SARS-CoV-2 tüskéje alkalmazkodó változáson megy keresztül, úgy, hogy az S1 trimerek felfelé fordulnak és kinyúlnak, és a sejt felszínéhez kötött ACE2-hez rögzülnek. Ekkor jön a TMPRSS2, avagy transzmembrán-proteáz-szerin-2, és levágja a tüske fejét, feltárva a benne levő S2 kocsány alakú alegységet. A tüske maradék része alkalmazkodó változáson megy keresztül: megnyúlik, mint egy kihúzható létra, és beágyazódik a sejtmembránba. Aztán visszahajlik önmagára, egymáshoz húzva a vírusmembránt és a sejtmembránt. A két membrán összeolvad, úgy, hogy a vírus fehérjéi a sejt felszínére vándorolnak. A SARS-CoV-2 nukleokapszid behatol a sejtbe, beleokádja genetikai anyagát, és megkezdi a vírus replikációs folyamatát, arra kényszerítve a sejt saját struktúráit, hogy vírusokat termeljenek. A SARS-CoV-2 tüskefehérjék a sejtbe ágyazódva képesek még emberi sejtek összeolvadását is okozni szincitiákat, avagy többmagvú óriássejteket (MGC-ket) létrehozva. Másféle káros, kórokozó hatásuk is van. SARS-CoV-2 viroporinjai, mint például a burkolófehérje, kalciumion-csatornaként működnek, kalciumot juttatva be a fertőzött sejtekbe. A vírus elnyomja a természetes interferonválaszt, ezzel késleltetett gyulladást eredményez. A SARS-CoV-2 N fehérjéje közvetlenül is képes aktiválni az NLRP3 inflammoszómát [a veleszületett immunrendszer sejtjeiben levő, gyulladásos reakciók indítását végző fehérjekomplexum]. Továbbá elnyomja az Nrf2 antioxidáns-útvonalat. Az ACE2-nek a tüskéhez kötésével való elnyomása bradikinin felhalmozódását okozza, azt egyébként az ACE2 lebontaná.

Ez a sejtekbe való állandó kalcium-beáramlás jelentős hipokalcémiát eredményez (vagy együtt jár vele), vagy alacsony vérkalciumszintet, különösen a D-vitaminhiányban és a már meglévő endothelialis diszfunkcióban szenvedőkben. A bradikinin fokozza a cAMP, a cGMP, a COX és a foszfolipáz C-aktivitást. Ez prosztaglandin felszabadulását eredményezi, és jelentősen megnöveli az intracelluláris kalciumkódolást, ennek következménye pedig rendkívül agresszív ROS-felszabadulás és ATP-csökkenés. A NADPH-oxidáz szuperoxidot bocsát ki az extracelluláris térbe. A szuperoxid-gyökök nitrogén-oxiddal reakcióba lépve peroxinitritet alkotnak. A peroxinitrit reakcióba lép az endothelialis nitrogén-oxid-szintázhoz szükséges tetrahidrobiopterin kofaktorral, „kikapcsolja” és elpusztítja az enzimeket, azt idézve elő, hogy a nitrogén-oxid-szintáz inkább több szuperoxidot szintetizáljon. Ez pozitív visszacsatolásos [öngerjesztő] folyamatként folytatódik, amíg a nitrogén-oxid biológiai hozzáférhetősége a keringési rendszerben ki nem merül.

Az eNOS által folyamatosan termelt oldott nitrogén-oxid gáznak számos fontos funkciója van, és még a SARS-szerű koronavírusokkal szemben vírusellenes hatása is van, megakadályozza a vírus-tüskefehérje palmitoilációját [azt, hogy a tüskefehérje ciszteinmaradványaihoz palmitinsav kapcsolódjon – a szerk.] megnehezítve ezzel azt, hogy a gazdaszervezet receptoraihoz kötődjön. A NO elvesztése lehetővé teszi a vírusnak, hogy szabadon kezdhessen el szaporodni a szervezetben. Az endotheliális diszfunkcióban szenvedők (pl. nagy vérnyomás, cukorbetegség, elhízás, idős kor, afroamerikai faj) eleve redox-egyensúlyi zavarokkal küzdenek, és ez a vírusnak előnyös körülmény.

Az e folyamatok által kiváltott szélsőséges citokin-felszabadulás miatt a szervezet nagy mennyiségű neutrofilt és monocitákból származó alveoláris makrofágot juttat a tüdőbe. A veleszületett immunrendszer sejtjei végzik az első vonalbeli védekezést a kórokozók ellen. Úgy működnek, hogy elnyelik a betolakodókat, és megpróbálják megtámadni őket olyan enzimekkel, amelyek erős oxidánsokat termelnek, mint az SOD és az MPO. A szuperoxid-dizmutáz szuperoxidot vesz fel és hidrogén-peroxidot készít, a myeloperoxidáz pedig hidrogén-peroxidot vesz fel, valamint és klórionokat, és hipoklórossavat állít elő, az pedig sokkal, de sokkal reaktívabb, mint a nátrium-hipoklorit [vagyis a hipó – szerk.] nevű fehérítőszer.

A neutrofileknek van egy csúnya trükkjük. Képesek ezeket az enzimeket kivetni, bele az extracelluláris térbe, és azok ott folyamatosan peroxidot és fehérítőt köpnek a véráramba. Ezt nevezik neutrofil extracelluláris csapdaképződésnek, vagy amikor ez patogénné és kontraproduktívvá válik, NETózisnak. Súlyos és válságos COVID-19 esetén valójában rövidesen súlyos NETósis alakul ki. [A neutrofil granulociták különleges sejthalálformája, a gyulladásos folyamatok fontos összetevője – a ford.]


A véráramban felgyülemlő hipoklórossav elkezdi kifehéríteni a vasat a hemből és versenyezni kezd az O2-kötőhelyekért. A vörösvérsejtek elveszítik oxigénszállító képességüket, emiatt a betegnek elkékül az arca. A véráramban levő, nem kötődött vas, hidrogén-peroxid és szuperoxid keresztülmegy a Haber-Weiss- és Fenton-reakción, ennek során rendkívül reaktív hidroxilgyökök keletkeznek, és ezek erőszakosan elektronokat vonnak el a környező zsírokról és DNS-től, súlyosan oxidálva őket.

Ez az állapot nem ismeretlen az orvostudomány előtt. Mindennek a tényleges neve akut szepszis [heveny vérmérgezés – a ford].

Azért tudjuk, hogy ez történik a COVID-19-ben, mert a betegségben elhunyt emberek szöveteiben feltűnő, ferroptózisra [a vasnak a sejtben való felhalmozódása miatti sejthalálra – a ford.] utaló jelek vannak, ráadásul még más oxidatívstressz-markerek is, mint például a nitrotirozin, 4-HNE és malondialdehid.

Ha intubálsz [géppel lélegeztetsz] valakit ebben az állapotban, akkor felrobbantasz egy szabadgyök-bombát azzal, hogy a sejteket O2-vel tömöd. Ez a 22-es csapdája, mert oxigénre van szükségünk az adenozin-trifoszfát előállításához (vagyis ahhoz, hogy éljünk), de az O2 egyben káros gyökök előanyaga is, azok pedig lipidperoxidációhoz vezetnek. A súlyos COVID-19-hez kapcsolódó szepszis helyes kezelése a nem invazív lélegeztetés, szteroidok adagolása és antioxidáns infúzióban való bevitele. A COVID-19 kezelésére adaptált [tehát eredetileg más betegségek kezelésére szánt] gyógyszerek többsége, amelyek bármilyen előnyös hatással vannak a kritikus állapotú COVID-19 betegek megmentésére – antioxidánsok. Az N-acetilcisztein, a melatonin, a fluvoxamin, a budezonid, a famotidin, a cimetidin és a ranitidin mind antioxidáns. Az indometacin megakadályozza az arachidonsavnak vastól okozott, izoprosztánná való oxidációját. Vannak erős antioxidánsok, mint például az apocinin, amelyeket még nem is teszteltek a COVID-19 betegeken, noha képesek lehetnek hatástalanítani a neutrofileket, megelőzni a lipid-peroxidációt, helyreállíthatnák az endothelium egészségét, és helyreállíthatnák a szövetek oxigénellátását.

Sok mindent tudtak vagy sejtettek ebből 2020 márciusa óta azok a tudósok, akik tudnak egyet s mást a tüdőneutrofíliáról, az ARDS-ről és a redoxbiológiáról. 2020 áprilisában svájci tudósok megerősítették, hogy a COVID-19 vaszkuláris endoteliitisz. 2020 végére a szakértők már arra a következtetésre jutottak, hogy a COVID-19 vírusos szepszis. Azt is tudják, hogy a szepszis hatékonyan kezelhető antioxidánsokkal. Egyik tudnivaló sem különösebben új, többnyire még sincs hatással a dolgok legfőbb részére. Az orvosok továbbra is használják a nagy PEEP [kilégzéskori végnyomás] beállítású, káros intubációs eljárást, noha a tüdő tágulékonysága nagy, a véroxigén-szint pedig gyéren marad, és ezzel az orvosi műhibával megszámlálhatatlanul sok válságos állapotú beteg halálát okozzák.

A kísérleti alanyok véletlenszerű csoportosításával végzett, ellenőrzött gyógyszervizsgálatok [„randomizált kontrollált vizsgálatok”] felépítésük miatt soha nem fogják semmilyen előnyét megmutatni a COVID-19 ellen használva semmilyen vírusellenes szernek. Sem a Remdesivirnek, sem a Kaletrának, sem a Hydroxychloroquinnek, sem az Ivermectinnek. Ennek oka egyszerű; akiket ezekbe a vizsgálatokba beválogattak, mint például a nevetséges oxfordi RECOVERY [felépülési] tanulmányhoz, azon betegeknek túlságosan későn érkezik ahhoz a beavatkozás, hogy bármilyen pozitív hatása lehessen.

A COVID-19 klinikai lefolyására jellemző, hogy mire a legtöbb ember a hypoxia [a szervezet elégtelen oxigénellátása] miatt orvoshoz fordul, a vírusterhelésük már szinte nullára csökkent. Ha valaki körülbelül 10 nappal van túl a fertőzésen és már öt napja tünetei vannak, neki alig maradt már vírus a szervezetében, csak sejtkárosodás és sejtműködési zavar, erre pedig a szervezet gyulladásos folyamat lángra lobbantásával válaszol. A vírusellenes szerek hatásának klinikai vizsgálatait hozzávetőleg csupa ilyen állapotú betegen végezték el.

Ezekben a vizsgálatokban olyan súlyos betegeknek adnak vírusellenes szereket, akiknek a szervezetében nincs vírus, csak egy késleltetett hiperinflammatorikus [túlságosan heveny gyulladásos] válasz, majd arra az abszurd következtetésre jutnak, hogy a vírusellenes szereknek nincs hasznuk a betegek kezelésében vagy a COVID-19 megelőzésében. Ezekbe a klinikai vizsgálatokba nem vonnak be tünetmentes embereket. Nem vizsgálják az expozíció [a vírussal való megfertőződés] előtti vagy utáni kórmegelőzést. Ez olyan, mintha a defibrillátorral csak a vízszintes EKG-vonalú betegek szívére adnánk áramütést, majd amikor a betegek nem hajlandók feltámadni a halálból, azt az abszurditást állítanók, hogy a defibrillátoroknak semmilyen orvosi hasznuk sincs. A beavatkozás túlságosan kései. A vírusellenes szerek vizsgálatai módszeres és példátlan szelekciós torzításról tanúskodnak. Olyan kezelést végeznek, mely a kezelésbe vont csoport személyeinek hiábavaló.

India szembeszállt a WHO utasításaival, és elrendelte az Ivermectin profilaktikus használatát. És ezzel ott szinte teljesen kiirtották a COVID-19-et. Az Indiai Ügyvédi Kamara mumbai részlege büntetőügyi eljárást indított Dr. Soumya Swaminathan, a WHO vezető tudósa ellen, amiért ellenjavallta az Ivermectin használatát. Az Ivermectin nem „lóféregtelenítő”. Igen, árusítják állatorvosi kenőcsként állatok féregtelenítésére. Évtizedek óta tablettaként is elérhető emberek számára parazitaellenes gyógyszerként.

A média azt az álnokságot állította, hogy lévén az Ivermectin parazitaellenes gyógyszer, nem hasznos vírusirtóként. Ez az állítás nem igaz. Az Ivermectin vírusellenes szerként is hasznos. Blokkolja az importint [az importinok olyan fehérjekomplexumok, melyek megkönnyítik azt, hogy egy sejt citoplazmájából fehérje juthasson a sejt magjába], megakadályozza a nukleáris importot, hatékonyan gátolva ezzel a vírus sejtmagba jutását. Számos jelenleg forgalomban lévő gyógyszer többféleképpen hat. Az Ivermectin egyike ezeknek. Parazita- és vírusellenes szer is.

Bangladesben 1,80 dollárba kerül egy teljes, 5 napos Ivermectin-kúra. A Remdesivir nevű, májra mérgező hatású „gyógyszerből” egy 5 napos kúra ára 3120 dollárba kerül. Noha végképp haszontalan, több milliárd dollárnyi Remdesivir-t adtak el kormányainknak, s vették meg az adófizetők pénzén, és végül teljesen használhatatlannak bizonyult a hiperinflammatorikus COVID-19 kezelésére. A média szinte egyáltalán nem is tudósított erről.

Az Ivermectin használatának ellenzése nem nyugszik tudományos alapokon. Ez pusztán pénzügyi és politikai indíttatású. Egy hatékony, nem vakcinás beavatkozás veszélyeztetné azt, hogy az FDA-val sürgősen kelljen jóváhagyatni a szabadalmaztatott vakcinák és gyógyszerek gyártását, amelyekért a gyógyszeripar milliárdokat kaszálhat és folyamatosan dollármilliárdos forgalmat ér el velük.

A közemberek többsége tudományos analfabéta, és nem tudja felfogni, hogy mindez mit is jelent. Ennek oka az őket félrenevelő, szánalmas oktatási rendszer. Szerencsés lennél, ha 100-ból 1 embert találnál, akinek akárcsak leghalványabb fogalma lenne arról, hogy mit jelent ebből bármi.


Következik:(Szilaj Csikó fordítás, M. J.)

 

[1] A szerző itt voltaképp szelekciós nyomást ért az evolúciós nyomás fogalmán, de értelmetlen lenne itt a fogalomhasználaton lovagolni. Végtére is az evolúció a létfeltételekhez való alkalmazkodás folyamatában lezajló szelekció eredményeképp megy végbe. (A fordító megjegyzése.)

 

Az első rész szakirodalmi hivatkozásai


A COVID-19 nem vírusos tüdőgyulladás, hanem vírusos érrendszeri gyulladás – endotheliitis:


A COVID-19 nem csak légzőszervi betegség – több szervi elégtelenséget is előidézhet, beleértve a különböző létfontosságú szervek, például az agy, a szív, a máj, a hasnyálmirigy, a vesék és a belek hipoxiás és gyulladásos károsodását:


A COVID-19 leggyakoribb laboratóriumi leletei:


A COVID-19 szinte bármiként megjelenhet:


A COVID-19 sokkal súlyosabban betegíti meg az endothelialis diszfunkcióval járó állapotban levőket, például el vannak hízva, nagy a vérnyomásuk, cukorbetegek:


A COVID-19-es esetek túlnyomó többsége enyhe lefolyású, a kórokozó ezekben nem okoz jelentős betegséget:


A kritikus COVID-19-indukálta szepszisben [vérmérgezésben], hipoxiában [oxigénhiányban], koagulopátiában [véralvadási rendellenességben] és ARDS-ben [heveny légzési elégtelenségben] szenvedők a leggyakoribb kezelése az intubálás [invazív mesterséges lélegeztetés], kortikoszteroidok injekcióban beadva, vérhígítók, pl. heparin adagolása; ezek pedig gyakran káros vérzéseket okoznak:


A lélegeztetőgépre kerülő emberek többsége amiatt hal meg, hogy a Covid-19 utánozza a meghosszabbodó átmeneti iszkémiával és hypoxiával társuló iszkémia-reperfúziós károsodás fiziológiáját, ezért a mesterséges lélegeztetés közvetlenül vezet károsító, reaktív oxigénfajok kialakulásához :


A COVID-19 végstádiuma a súlyos lipidperoxidáció, ekkor a testben lévő zsírok „rozsdásodni” kezdenek az oxidatív stressz okozta károsodás miatt:


Az oxidált lipidek idegen testként jelennek meg az immunrendszer számára, akként ismeri fel őket és antitesteket képez az OSE-k, azaz az oxidáció-specifikus epitópok ellen:


A COVID-19-ben a véráramban létrejövő neutrofil degranuláció és NETosis súlyos oxidatív károsodást okoz; a hemoglobin képtelenné válik az oxigén szállítására, mivel a hipoklórossav eltávolítja a hemből a hem vasát:


A SARS-CoV-2 tüskéje az ACE2-hez kötődik. Az angiotenzin-konvertáló enzim (ACE-2) része a renin-angiotenzin-aldoszteron-rendszernek (vagyis az RAAS-nak). A RAAS hormonális szabályozó rendszer, amely a nátrium és a kálium visszatartásán, illetve kiválasztásán keresztül mérsékli a folyadékmennyiséget és a vérnyomást a szervezetben és a véráramban, valamint az érrendszeri tónust [az érrendszer nyugalmi állapotban levő feszültségét]:


Ez a fehérje, az ACE2, mindenütt jelen van a test minden olyan részében, amely kapcsolatban áll a keringési rendszerrel, különösen az érrendszer endotéliumának és pericitáinak sejteiben, az agyi asztrocitákban, a vese tubulusaiban és podocitáiban, a hasnyálmirigy szigetsejtjeiben, az epevezeték- és bélhámsejtekben, valamint a herék spermiumvezetékeiben – mindezeket megfertőzheti a SARS-CoV-2 :


A SARS-CoV-2 a következőképp fertőz meg egy sejtet:


A SARS-CoV-2 tüskefehérjék a sejtbe ágyazódva képesek a szomszédos emberi sejtek összeolvadását okozni, szincitiákat/MGC-ket [többmagvú óriássejteket] alkotva:


A SARS-CoV-2 viroporinjai, mint például a burkolófehérjéi kalciumion-csatornaként működnek, kalciumot vezetnek be a fertőzött sejtekbe:


A vírus elnyomja a természetes interferonválaszt, késleltetett gyulladást eredményezve:


A SARS-CoV-2 N fehérje közvetlenül is képes aktiválni az NLRP3 inflammoszómát:A SARS-CoV-2 elnyomja az Nrf2 antioxidáns útvonalat, csökkentve a szervezet saját, endogén antioxidánsenzim-aktivitását:


Az ACE2 Spike-hoz való kötődéssel való elnyomása bradikinin-felhalmozódást okoz, egyébként azt az ACE2 lebontaná:


Ez a sejtekbe való állandó kalcium-beáramlás észrevehető hipokalcémiát eredményez (vagy együtt jár vele), vagy alacsony vérkalciumszintet:


A bradikinin fokozza a cAMP, a cGMP, a COX és a foszfolipáz C-aktivitást. Ez prosztaglandin felszabadulását eredményezi, és jelentősen megnöveli az intracelluláris kalciumkódolást, ennek következménye pedig rendkívül agresszív ROS-felszabadulás és ATP-csökkenés:


A NADPH-oxidáz szuperoxidot bocsát ki az extracelluláris térbe:


A szuperoxid-gyökök a nitrogén-oxiddal reagálva peroxinitritet alkotnak:


A peroxinitrit reakcióba lép az endoteliális nitrogén-oxid-szintázhoz szükséges tetrahidrobiopterin kofaktorral, elpusztítja azt, és „lekapcsolja” az eNOS enzimeket, azt okozva ezzel, hogy a nitrogén-oxid-szintáz még több szuperoxidot szintetizál (ez azt jelenti, hogy minden olyan folyamat, amely a NOS-aktivitás szintjét növeli, most szuperoxidot termel nitrogén-oxid helyett):


Ez pozitív visszacsatolásos hurokban megy végbe, amíg ki nem merül a nitrogén-oxid biológiai hozzáférhetősége a keringési rendszerben:


Az eNOS által folyamatosan termelt oldott nitrogén-oxid gáznak számos fontos funkciója van, ezenfelül vírusellenes hatású a SARS-szerű koronavírusokkal szemben, megakadályozza a vírus tüskefehérjének palmitoilációját, megnehezítve a gazdaszervezet receptoraihoz való kötődését:


A NO elvesztése lehetővé teszi, hogy a vírus elkezdjen szabadon szaporodni a szervezetben (nyilvánvaló, hogy a vírusnak van egy evolúciós ösztönzője, hogy oxidatív stresszt idézzen elő a nitrogén-oxid megsemmisítésére):


A vírusnak előnye van az endothelialis diszfunkcióban szenvedőkkel szemben (pl. magas vérnyomásúakkal, cukorbetegekkel, elhízottakkal, időskorúakkal, afroamerikai fajúakkal) szemben, ők eleve redox-egyensúlyi bajokkal küzdenek:


Az e folyamatok által kiváltott szélsőséges citokin-felszabadulás miatt a szervezet nagy mennyiségű neutrofilt és monocitákból származó alveoláris makrofágot küld a tüdőbe:


A veleszületett immunrendszer fagocita sejtjei a kórokozók elleni első védővonal elemei. Ezek a sejtek elnyelik a betolakodókat, és erős oxidánsokat termelő enzimekkel próbálják megmegtámadni őket, például a SOD-vel és MPO-val:


A szuperoxid-dizmutáz a szuperoxidból hidrogén-peroxidot készít, a mieloperoxidáz pedig a hidrogén-peroxidból és klórionokból hipoklórossavat állít elő, az pedig sokkal, de sokkal reaktívabb, mint a nátrium-hipoklorit [pl. a Hipó és a Domestos nevű – a ford.] fehérítőszer:


Súlyos és válságos COVID-19-ben valójában igencsak súlyos NETózis alakul ki:


A véráramban felhalmozódó hipoklórossav elkezdi kifehéríteni a vasat a hemből és versenyezni kezd a O2-kötőhelyekért. A vörösvérsejtek elveszítik az oxigénszállító képességüket, emiatt a beteg arca elkékül:


A véráramban lévő, nem kötött vas, hidrogén-peroxid és szuperoxid a Haber-Weiss és a Fenton-reakción mennek keresztül, ennek során rendkívül reaktív hidroxilgyökök keletkeznek, amelyek erőszakosan elektronokat vonnak el a környező zsírokból és DNS-ekből, súlyosan oxidálva őket:


Ez az állapot nem ismeretlen az orvostudomány előtt. A tényleges neve mindennek akut szepszis (de a szepszis hagyományos jellemzői, mint például a sokk nélkül):


Azért tudjuk, hogy ez történik a COVID-19-ben, mert a betegségben elhunyt emberek szöveteiben ferroptózisra utaló jelek vannak, valamint egyéb oxidatív stresszmarkerek, mint például a nitrotirozin, 4-HNE és malondialdehid:


Ha intubálsz [géppel lélegeztetsz] valakit ebben az állapotban, akkor felrobbantasz egy szabadgyök-bombát azzal, hogy a sejteket O2-vel tömöd. Ez a 22-es csapdája, mert oxigénre van szükségünk az adenozin-trifoszfát előállításához (vagyis ahhoz, hogy éljünk), de az O2 egyben káros gyökök előanyaga is, azok pedig lipidperoxidációhoz vezetnek:A súlyos COVID-19-hez kapcsolódó szepszis helyes kezelése a nem invazív lélegeztetés, szteroidok adagolása és antioxidáns infúzióban való bevitele:


A COVID-19 kezelésére adaptált [tehát eredetileg más betegségek kezelésére létrehozott] gyógyszerek többsége, amelyek bármilyen előnyös hatással vannak a kritikus állapotú COVID-19 betegek megmentésére – antioxidánsok. Az N-acetilcisztein, a melatonin, a fluvoxamin, a budezonid, a famotidin, a cimetidin és a ranitidin mind antioxidáns:


Az indometacinum megakadályozza az arachidonsav vas kiváltotta, izoprosztánokká való oxidációját:


Vannak erős antioxidánsok, mint például az apocinin, amelyeket még nem is teszteltek a COVID-19 betegeken, noha képesek lehetnek ártalmatlanítani a neutrofileket, megelőzni a lipid-peroxidációt, helyreállíthatnák az endothelium egészségét, és helyreállíthatnák a szövetek oxigénellátását:


Sok mindent tudtak vagy sejtettek ebből 2020 márciusa óta azok a tudósok, akik tudnak valamit a tüdőneutrofíliáról, az ARDS-ről és a redoxbiológiáról:


2020 áprilisában svájci tudósok megerősítették, hogy a COVID-19 szisztémás érrendszeri endoteliitisz:


2020 végére a szakértők már arra a következtetésre jutottak, hogy a COVID-19 a vírusos szepszis egyik változatát okozza:


Azt is tudják, hogy a szepszis hatékonyan kezelhető antioxidánsokkal:


Egyik tudnivaló sem különösebben új, többnyire még sincs hatással a dolgok legfőbb részére. Az orvosok továbbra is használják a nagy PEEP [kilégzéskori végnyomás] beállítású, káros intubációs eljárást, noha a tüdő tágulékonysága nagy, a véroxigén-szint pedig gyéren marad, és ezzel az orvosi műhibával megszámlálhatatlanul sok válságos állapotú beteg halálát okozzák:


A kísérleti alanyok véletlenszerű csoportosításával végzett, ellenőrzött gyógyszervizsgálatok [„randomizált kontrollált vizsgálatok”] felépítésük miatt soha nem fogják semmilyen előnyét megmutatni a COVID-19 ellen használva semmilyen vírusellenes szernek. Sem a Remdesivirnek, sem a Kaletrának, sem a Hydroxychloroquinnek, sem az Ivermectinnek. Ennek oka egyszerű; akiket ezekbe a vizsgálatokba beválogattak, mint például a nevetséges oxfordi RECOVERY [felépülési] tanulmányhoz, azon betegeknek túlságosan későn érkezik ahhoz a beavatkozás, hogy bármilyen pozitív hatása lehessen (vagyis ezeket az „RTC”-ket úgy tervezték meg, hogy a vírusellenes szerek alkalmazása hiábavaló legyen, ezért ezek a vizsgálatok már önmagukban is megtévesztők és természetüknél fogva erkölcstelenek):


A COVID-19 klinikai lefolyására jellemző, hogy mire a legtöbb ember a hypoxia [a szervezet elégtelen oxigénellátása] miatt orvoshoz fordul, a vírusterhelésük már szinte nullára csökkent. Ha valaki körülbelül 10 nappal van túl a fertőzésen és már öt napja tünetei vannak, neki alig maradt már vírus a szervezetében, csak sejtkárosodás és sejtműködési zavar, erre pedig a szervezet gyulladásos folyamat lángra lobbantásával válaszol:


A vírusellenes szerek klinikai vizsgálataiba csakis ebből a csoportból választottak embereket (azaz nem a megelőzés, illetve a korai kezelés eredményességét vizsgálják, hanem csak a kórházi tartózkodás átlagos időtartamának változását – azokét, akik már eleve ott voltak:


India a WHO utasításaival ellentétesen járt el, és elrendelte az Ivermectin profilaktikus használatát. Ott szinte teljesen felszámolták a COVID-19-et:


Az Indiai Ügyvédi Kamara mumbai részlege büntetőügyi eljárást indított Dr. Soumya Swaminathan, a WHO vezető tudósa ellen, amiért ő ellenjavallta az Ivermectin használatát:


Az Ivermectin nem " lóféregtelenítő". Igen, állatorvosi kenőcs gyanánt árusítják állatok féregtelenítőjeként. De évtizedek óta kapható tablettaként is emberek számára is parazitaellenes gyógyszerként:


A média azt az álnokságot állította, hogy lévén az Ivermectin parazitaellenes gyógyszer, nem hasznos vírusirtóként. Ez az állítás nem igaz. Az Ivermectin vírusellenes szerként is hasznos. Blokkolja az importint [az importinok olyan fehérjekomplexumok, melyek megkönnyítik azt, hogy egy sejt citoplazmájából fehérje juthasson a sejt magjába], megakadályozza a sejtmag fehérjeimportját, hatékonyan gátolva ezzel a vírus sejtmagba jutását. Számos jelenleg forgalomban lévő gyógyszer többféleképpen hat. Az Ivermectin egyike ezeknek. Parazita- és vírusellenes szer is:


Bangladesben 1,80 dollárba kerül egy teljes, 5 napos Ivermectin-kúra:


A Remdesivir nevű, májra mérgező hatású szerből egy 5 napos kúra ára 3120 dollárba kerül:


Bár végképp haszontalan, több milliárd dollárnyi Remdesivir-t adtak el kormányainknak, s vették meg az adófizetők pénzén, és végül teljesen használhatatlannak bizonyult a hiperinflammatorikus COVID-19 kezelésére:


4 824 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page