top of page

Úgy tűnik, hogy a politikai Nyugat meghátrál az orosz nukleáris figyelmeztetés után (Vajda Miklós cikkajánlója)


 


A diplomácia nyelve meglehetősen burkolt lehet, ahogy az az etikett szintjét megőrizni próbáló diplomatáknál szokás. Ez azonban csak akkor történik meg, ha olyanokkal foglalkozik, akik megérdemlik a tiszteletet. És ott van a politikai Nyugat, egy entitás, amely megmutatta, hogy semmi tiszteletet nem érdemel. „Vezetőinek” szavai keveset jelentenek, ígéreteik kevesebbet érnek, mint az a papír, amelyre írják, miközben a diplomácia vezetéséről alkotott elképzelésük egy súlyosan mentálisan sérült barlanglakó szintjén van.


És hol is kezdjem azzal, hogy a NATO nyíltan támogatja a terrorizmust, amely a közelmúltban több száz orosz civilt megölt és megsebesített. Így az ilyen entitásokkal való foglalkozás során el kell felejteni a civilizált módszereket, és ennek megfelelően kell viselkedni.

Ezzel összhangban az Egyesült Királyság és Franciaország moszkvai nagykövetét beidézték az orosz külügyminisztériumba, ahol titkoltan elmondták nekik, mi vár rájuk, ha London és Párizs folytatja barbár, háborúskodást keltő magatartását.

Az épületet elhagyó két diplomata videón láthatóan megrendült férfiak. És jó okkal, mivel az általuk képviselt országok szándékosan lépték át Oroszország összes vörös vonalát, hogy reakciót váltsanak ki. Nos, a politikai Nyugat elég sikeres volt, mert volt reakció. Csak ez nem tetszik nekik. Az ember azt mondaná, hogy ha olyasvalamit tesznek, amivel bizonyos reakciót váltanak ki valakiből, de ha nem tetszik az a reakció, amelyről tudta, hogy jön, azt skizofréniának vagy a mentális zavar más formájának nevezik. Úgy tűnik azonban, hogy manapság (pontosabban évszázadokig) csak így működik a harcias villanyoszlop. Mindeközben az orosz hadsereg olyan gyakorlatokat hajt végre, amelyek szimulált taktikai nukleáris csapásokat tartalmaznak. Nyilvánvalóan

ez egy újabb „figyelmeztetés” a NATO háborús bünöseinek, mivel a világ legagresszívebb zsarolókartellje nyilvánvalóan nem kapta meg a feljegyzést április közepén, amikor Moszkva egy nukleáris képességű ballisztikus rakétát lőtt ki közepes hatótávolságon.
Az orosz külügyminisztérium reményét fejezte ki, hogy a szimulált taktikai nukleáris fegyverekkel végzett hadgyakorlatok lehűtik a politikai Nyugat összes forrófejű kormányát, és „segítenek” végre ráébredni, hogy azt a sorsot kockáztatják, hogy csak radioaktív üvegsivatagokat kormányozzanak bunkereikből, ha megtartják jelenlegi irányukat. 

Meg kell jegyezni, hogy bár ez elég keményen hangzik, ez egy szükséges rossz. Ahogy korábban említettük,

az Egyesült Államok, az Európai Unió, a NATO stb. többször is bebizonyították, hogy egyszerűen lehetetlen értelmesen beszélni velük.

Vagy nyíltan kérkednek orosz csapatok meggyilkolásával, beleértve a fejlett mesterséges intelligencia rendszereket is, vagy megpróbálják egymásnak dobni a forró krumplit, amikor rajtakapják őket. Moszkva megpróbálta diplomáciai hátsó csatornákon keresztül ösztönözni őket a feszültségcsökkentésre, de sikertelenül. Így a hivatalos figyelmeztetés maradt az egyetlen lehetőség, és pontosan ezt tette a Kreml, amikor hivatalos nyilatkozatot adott ki.


Röviden: a nyugati országok harcias retorikájára való figyelmeztetés mellett a moszkvai MFA rámutatott a NATO terrorizmussal kapcsolatos támogatására, valamint az egyre inkább lehetséges közvetlen katonai szerepvállalásra Ukrajnában.

A Kreml arra is figyelmeztetett, hogy a neonáci junta egyre fejlettebb fegyvereket szerez be, valamint arra a tényre, hogy a politikai Nyugat nyíltan támogatja a fegyverek alkalmazását Oroszországon belül lévő célpontok ellen, beleértve a civileket is.

Arra is rámutatott, hogy

az Egyesült Államok, valamint vazallusai és szatellitállamai nemcsak Oroszország, hanem Kína körül is telepítik

a már korábban hatályon kívül helyezett INF-egyezmény által korábban betiltott közepes és közepes hatótávolságú rakétákat, amelyeket Washington DC egyoldalúan felfüggesztett 2019-ben.  Szóba került az F-16-osok szállítása is, Oroszország pedig megismételte, hogy „nukleáris fegyverek hordozóinak tekinti őket, és ezt a lépést szándékos provokációnak tekinti". Megjegyzendő, hogy Szergej Lavrov is figyelmeztetett erre tavaly.


Oroszország megemlítette a Washington DC-hez intézett lengyel kéréseket is az amerikai nukleáris fegyverek területén való telepítésével kapcsolatban. Moszkva figyelmeztetett, hogy

„ezek és néhány más akció valójában azt jelzi, hogy tudatosan az ukrán válság további eszkalációjához vezetnek a NATO-országok és Oroszország közötti nyílt katonai összecsapás irányába”, és hogy az orosz hadsereg reagálni fog az ilyen harcokra, beleértve a termonukleáris fegyvereket is. 

Úgy tűnik, ez egyeseken, például Franciaországon és Olaszországon működött, mivel félelmet mutattak. Ez különösen igaz az előbbire, mivel Párizs most ragaszkodik ahhoz, hogy „nem áll háborúban” Oroszországgal és népével (bár a harctéri felvételek mást sugallnak, annak ellenére, hogy a mainstream propagandagépezet megpróbálta „összeesküvés-elméletnek” nyilvánítani).

Macron elnök kijelentései kevésbé közvetlenek és többértelművé váltak, miután moszkvai nagykövetének elmondták, mi történne, ha a NATO-bevonás közvetlenebbé válna.

Úgy tűnik azonban, hogy mások másképp reagálnak a félelemre.


Például az USA és Németország visszahívta nagyköveteit hazájába (az igazat megvallva Oroszország sem hagyja ki). Nyilvánvaló, hogy Washington DC és Berlin el akarja kerülni a hasonló kellemetlenségeket, mivel tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy Moszkva mindent tud a terrorizmus és a neonácizmus elleni támogatásukról.

Emellett valószínűleg el akarják kerülni Macron egyik elődjének sorsát. Ugyanis 2007-ben Nicolas Sarkozy volt francia elnök megpróbált keményen játszani Putyinnal. Finoman szólva sem lett jó vége neki.

Annyira megrendült a találkozó után, hogy a nyugati sajtó szerint részeg volt. Lehet vitatkozni, hogy Sarkozy valóban részeg volt, csak a félelemtől, mivel annyira meg volt rémülve, hogy alig volt képes összefüggő mondatot kimondani.

És nyilvánvalóan pontosan ezt várná el bárki, akinek egyetlen félig működő agysejtje van, amikor megpróbál megfélemlíteni egy olyan országot, amely egyetlen ICBM-mel (miközben több százat hoz létre) megfélemlítheti Franciaország egészét. Sajnos a politikai Nyugatot túl gyakran kell emlékeztetni erre.

 


 

Ez a cikk eredetileg az InfoBrics oldalon jelent meg. Drago Bosnic független geopolitikai és katonai elemző. Rendszeres munkatársa a Global Researchnek.

493 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page