top of page

A BITCOIN EREDETE – Prof. Richard Werner zseniális magyarázata 5 percben – Tallián Hedvig fordításában

Prof. Richard Werner: Valójában a bitcoin bevezetésével kezdődött


Oké.


Van a bitcoinnak fehér könyve. Léteztek korábban különböző fehér könyvek az NSA-nél, ami egyfajta testvérszervezete a CIA-nak. Aztán a bitcoint elkezdték futtatni néhány fősodratú  médiafelületen. A Financial Times kezdte legkorábban, majd a Reuters és a Bloomberg olyan pénzügyi ajánlatokkal álltak elő, melyek  már a bitcoin árfolyamokat is tartalmazták.

Már akkor terjedelmes cikkek jelentek meg a bitcoinról, amikor még teljesen marginális volt, és senki sem tudott róla.

Aztán egyre több és több jelent meg. Majd néhány nagy bank, mint a JP Morgan, azt mondta, hogy együttműködésbe kezdenek  azokkal, akik a bitcoinnal és más hasonló elektronikusan osztott könyvelésű (decentralizált) blokklánc alapú valutákkal dolgoznak, a bitcoinhoz hasonlóan.


Aztán a központi bankok is azt mondták: nekünk is be kell szállnunk ebbe! Így a bitcoin egyfajta ürügyként szolgált a központi bankok számára, hogy azt mondhassák, ez nekünk is kell! Megjelent a piaci igény erre.


Lagarde valójában azt mondta, hogy ezért kell megfontolnunk a CBDC-k bevezetését, mert fel kell kínálnunk valamit. Miközben, ahogy említettem, nincs szükségünk rá! Már van banki digitális valutánk, ami jól működik. A kontinentális Európában különösen jól. Ez a legjobb rendszer a világon a nagyon gyors tranzakcióival. Szinte soha nem hibázik. Úgy értem, jártam számos országban, ahol hatalmas tételek és rendszerek működnek azért, az egyeztetési és elszámolási hibákat kezeljék, és így tovább.

Európában ilyen nem történik, mivel ez egy nagyon hatékony rendszer. Miért lenne szükségünk valamire...?

Ebből láthatod hol volt a bitcoinnak haszna.  Most valami másra van szükségünk. Mert a központi bankoknak is kell valami hasonlót kínálniuk, mint a bitcoin.

Valójában ez nagyon gyenge indok.

Oké, de ez valahogyan összefügg azzal, hogy ők maguk vezetnék be a bitcoint, míg végül az új érv az lenne, hogy nekik is szükségük van a digitális pénzre?


Igen, pontosan. Ennyi.


Mert a bitcoin eredete még mindig egy „fekete dobozban lapul”, senki sem tudja...


Adtak némi kapaszkodót. Például, és ezt már sok évvel ezelőtt is mondtam: én 12 évig éltem Japánban. Érdekelt a tény, hogy a bitcoin állítólagos legendás vagy rejtőzködő titkos alapítóját Satoshi Nakamotónak hívják.


Igen, igen.


Agyaltam, hogy oké, mit jelent az, hogy Satoshi Nakamoto? Nem volt ilyen személy. Voltak akik azt mondták, hogy ez vagy az a személy az. De senki sem tűnt annak, hogy tényleg ő lenne a valódi Satoshi Nakamoto. Ám olyan fajta nevet használtak, mint egy japán név. Oké, ha ez egy japán név, akkor kezeljük úgy, mint egy japán nevet.


Tehát első lépés: Tegyük a japán nevek sorrendjébe! Minden ázsiai nyelvben a családnév áll első helyen.


Igen.


Tehát Nakamoto Satoshi az első lépés. Második lépés: írd le japánul. Ha lenne itt egy táblánk, felírnám… Valójában kínai írásjeleket használnék ehhez. A Nakamoto nagyon egyszerű, Naka szintén része Kína megnevezésének. A központ, a központi királyság. A Moto a második írásjel Japánban, a Nap eredete – az eredet. Tehát a központi eredet. Satoshi pedig kínaiul bölcsességet, intelligenciát jelent.


Gyakran használnak két karaktert egy fogalom hangsúlyozására. Tehát így olvashatjuk ezt... ez annyit tesz, hogy nagyon központi.

Tehát a központi, és a Moto együtt hangsúlyosan központit jelent.

Oké.


Satoshi-t fordíthatod hírszerzésnek.

Tehát ez a név valójában azt jelenti, hogy Központi Hírszerzés.

Igen.


Tehát kiderül, hogy...


Soha nem hallottam ezt, soha nem olvastam.


Legalább alapszintű japán nyelv- és írástudás kell ehhez... Azt hiszem a titkosszolgálatok olykor szeretnek tippeket adni. Különösen, ha azt szeretnék, hogy beszéljenek róluk. Egyébként meg titokban kell működniük. 

Forrás:
 

Kapcsolódó cikkek:


586 megtekintés

ความคิดเห็น


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK