top of page

Hajdu Zoltán: EGYETLEN EGY – Hangos elmélkedés – 121.  Egyetlen örökségünk: a kereszténység (2) Ha a látható és kézzel fogható anyagi világunkról kijelenthetjük, hogy felfedeztük, akkor szellemi világunk, önmagunk felfedezése még várat magára. Pedig ez az egyedi feladat lehet életünk legnagyobb szellemi kalandja...
Az utóbbi kétezer év minden egyes századában az emberi közösségeknek lehetőségük volt és van ma is arra, hogy a vallásos hatalmi kereszténységnek az egyetemes kereszténységgel való szembenállása következtében beállt válságot, a korrupciót feloldják és az egyetemes rendre való törekvésüket kifejezzék, vagyis tanúságot tegyenek a kereszténység mellett. Egy erre utaló rövid vizsgálatot végezve viszont azt tapasztaljuk, hogy a 21. századhoz közeledve, ez a rendre, a korrupció felszámolására, feloldására való törekvés, különösen a XV. századtól kezdve fokozatosan meggyengült. 

      

Előadó: Valkó Olga

 

Kapcsolódó írásunk:

Hajdu Zoltán – a Szilaj Csikón is megjelent hangos elmélkedéseiből (EGYETLEN EGY) is építkezve – szó szerint hiánypótló könyvet alkotott. A fülszöveg alább olvasható kulcsszavai, a tartalom lényegre törő, beszédes címei, a hátsó borítón található rövid értékelések már önmagukban is sejteni engedik, hogy fontos mű született. Megrendelni, érdeklődni a hazoltan33@gmail.com címen lehet. A könyv 308 oldal, 3600 Ft-ba kerül (áfával). A remélt bemutatóról – író–olvasó találkozóról – tájékoztatni fogjuk tisztelt Olvasóinkat.

51 megtekintés

댓글


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page