top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.01.23.
A Szentatya gratuláló üzenetet küldött a Világgazdasági Fórum ügyvezető elnökének a davosi találkozó alkalmából, amelyben méltatta a globalizációs folyamatot. A pápai üzenet szerint "a Világgazdasági Fórum idei éves találkozója a nagyon aggasztó nemzetközi instabilitás légkörében zajlik".

Ferenc pápa méltatta a WEF szerepét "a politikai akarat és a kölcsönös együttműködés irányításában és megerősítésében", valamint abban, hogy "fontos lehetőséget biztosít a többoldalú elkötelezettség számára, hogy innovatív és hatékony módokat találjanak egy jobb világ építésére".
A DSA rendelet nem törvény, de alkalmazását mindenhol törvénybe kell iktatni, ezáltal felülírja a nemzeti jogot, tágan értelmezve az “illegális” tartalom vagy cselekedet fogalmát. Eldöntik a fejünk fölött, mit mondhatunk, mit tehetünk, ami nem csak a globalisták számára káros információk átadását teszi lehetetlenné, hanem a magatartásunk befolyásolására, a gondolkodásunk, véleményünk megváltoztatására irányul.


024. január 19-én Robert Fico, Szlovákia miniszterelnöke beszédet mondott a szlovák nemzetgyűlésben, és bejelentette: kormánybiztost nevezett ki a COVID-„vakcinázás" okozta megnövekedett halálozási arány felelőseinek felkutatására. Azokat is keresik, akik az orvosi eszközök és a "vakcinák" tömeges és szükségtelen beszerzéséből óriási hasznot húztak. Robert Fico maga osztotta meg beszédét az Instagram felületén. (MVSZ Sajtószolgálat)


Csak a tisztánlátás kedvéért, hogy micsoda trükkök folytak világszerte és mi mennyiségű pénz állt rendelkezésre annak elérése végett, hogy gondolkodás nélkül döfjék a karba a kísérleti löttyöt. Csak ez az egy biztosító, ha keresési eredményeim nem csaltak kb. 80 millió taggal rendelkezik. Lehet számolni, hogy mi pénzt pumpálhattak az oltások ösztönzésébe csak ebben az esetben. Költői kérdések: vajon honnan jöhetett erre ennyi pénz, miért állt érdekükben mindez? A vicc, vagy inkább tragédia az, hogy ezt ösztönző pénznek titulálhatják, pedig ez az egyértelmű “legalizált” kenőpénz szerintem. Az biztos, hogy egy normális világban az lenne…(KARIKÓR)


(nu, Rusvai, ti jöttök...)Magyar származású Nobel-díjasok sorozatban Karikó Katalin biokémikus, Krausz Ferenc fizikus és Oláh György kémikus tiszteltére bocsát ki emlékérmét az MNB. (nu, Floridából pedig majd kitiltják Karikót)


A háború az, ami megakadályozza, hogy a Wall Street teljesen kinyissa a pénztárcáját – írja a New York Post.


„Mit várnak, hogy az oroszok elhagyják a Krímet, Donbászt és Luhanszkot?” – tette fel a kérdést a szlovák miniszterelnök.


Az amerikai birodalom cinikus utasítása Ukrajna gyorsított EU-tagságára megsemmisítő csapás volna az európai paraszti társadalomra.


Aggodalmait megosztotta a Kijevben tartózkodó nyugati nagykövetekkel folytatott beszélgetések során.


Az AFU (Ukrán Fegyveres Erők) donyecki piacra mért csapása, amely 27 ember halálát okozta, a terrorizmus förtelmes cselekedete– jelentette ki Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő.


Európa az ukrajnai háború miatt levált az orosz szállításokról, az amerikai ellátás ígéretére támaszkodva. A Biden-kormányzat azonban most környezetvédelmi okokra hivatkozva átgondolja a gázexportját.


Az az út, mely mentén Izrael el akarja pusztítani a Hamász iszlamista terrorszervezetet, „kétség kívül helytelen” – húzta alá.


Egészen hajmeresztő vádakat fogalmazott meg Izraellel szemben Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, aki egy spanyol egyetemen elmondott beszédében egyenesen úgy fogalmazott, hogy az izraeli kormány hozta létre és finanszírozta a Hamaszt, azt a terrorszervezetet, amely a létrehozása óta a zsidók kiirtásáért és Izrael államának elpusztításáért küzd. A példátlanul durva vád annak kapcsán merült fel, hogy az Európai Unió első számú külügyi vezetője szerint akkor is létre kellene hozni a palesztin államot, ha ezt Izrael nem akarja. (nu, lehet kutakodni a világhálón; egy idevágó csikós cikk, csak ISIS-be öltöztetve: Az ISIS újjáélesztése: amerikai fegyver az ellenállási tengely ellen)


Naivitás, régen kipróbált és megbukott módszerek és széthúzás jellemzik az EU-s külpolitikai javaslatot.


Sir Ephraim Mirvis szerint „kifacsarodott erkölcsiségre vall a népirtás vádja Izraellel szemben”. (nu, odaát ezt épp fordítva gondolják)


Egy állam semmissé tehet egy pártot, de nem tudja olyan könnyen megszüntetni az azt tápláló érzelmeket a szerző szerint.


Interjút adott a brit Financial Times-nak Alice Weidel, a második legnépszerűbb német párt, az AfD társelnöke, aki többek között arról beszélt, amennyiben pártja hatalomra kerül, az emberekre bízzák, mi legyen, kilépjenek-e az Európai Unióból. Az Alternatíva Németországnak politikusa szerint az országnak modell, hogy lehet ilyen szuverén döntést hozni és teljes mértékben helyesnek nevezte az unióval való szakítást. 


Több tízezer szuicid hajlamú francia vonult az utcákra vasárnap, hogy tiltakozzon egy, a bevándorlást szigorító törvény ellen. A demonstrálók felszólították Emmanuel Macron elnököt, ne írja alá a javaslatot, mert az “magán hordja a szélsőjobb kézjegyét”, és “elárulja a francia értékeket” – derül ki a france24 cikkéből. 
Ez a történelmi jelentőségű tiltakozó mozgalom még a sárga mellényeseknél is pusztítóbb lesz a hatalom számára. Ezért a hetek óta tartó teljes rádiócsend.
A vezető francia lap szerint Orbán Viktor pekingi kapcsolatainak köszönhető, hogy Magyarország Európa egyik legjobbjává válik az elektromos mobilitás felé való elmozdulásban.


A továbbiakban Florida kormányzója is támogatni fogja a volt elnököt.
A rendelkezés áprilistól lép érvénybe a lengyel iskolákban.
Ha egy fertőző betegség kezelésére létezik hatékony terápia, akkor az adott betegség megelőzése érdekében kísérleti fázisban lévő vakcina készítmény nem kaphat ideiglenes forgalombahozatali engedélyt. Tehát, ha elismerték volna az Ivermectin hatékonyságát, akkor pl. nem lehetett volna leoltani a világ zömét a Comirnaty nevű, 2021-2022-ben klinikai kísérleti fázisban lévő készítménnyel. Most olvastam két gyakorló orvos véleményét az Ivermectinről, amiről eszembe jutott ez a kis, korábban látott képecske, amit kicsit kiegészítettem: “Ha 2024. elejére még mindig csak annyit sikerült összehoznod, hogy ‘lóféreghajtónak’ nevezed azt a gyógyszert, amelyik 2015-ben humán betegség hatékony kezeléséért nyerte el a Nobel-díjat, akkor mindenkinek jobbat tennél, ha kiszállnál a játékból.” (ANGELIKA MIHALIK) (Kapcsolódó cikkünk: FELLEBBEZÉS HELYETT – A bíró előbb elítélte, aztán négyszemközt megköszönte ritka emberségét)
Nem szűnik egy brit keresztény aktivista, Isabel Vaughan-Spruce kálváriája, akit immár sokadik ízben igazoltatnak és vádolnak meg az abortuszklinikák körüli pufferzónákra vonatkozó törvények megsértésével, annak ellenére, hogy nem csinál mást, mint áll az utcán és hangtalanul, magában imádkozik. 959 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg