top of page

SZÁRAZ STATISZTIKA ÉS RIASZTÓ JÁRVÁNYŐRÜLET III. – A legfrissebb adatokkal! Tisztelt Olvasó!

Szorítkozzunk a lehető legfontosabb és legvitathatatlanabb tényre és a lehető leglényegesebb összefüggésre!

Nézzük meg, hogyan alakultak a már hozzáférhető, legfrissebb elhalálozási adatok, és hogyan fest a vizsgált időszakhoz köthető hivatalos tömegtájékoztatás!

E cikksorozatunkban korábban ismertetett adatsort kiegészítettük a KSH legújabb adataival. Így alakult a 2019. és a 2021. év elejének magyarországi elhalálozási statisztikája:


A legutolsó hét nélkül 1875 fővel haltak meg többen „az utolsó békeév” vizsgált időszakában, mint 2021. hasonló hetében. A legutolsó hét adatait is bevonva, a különbség tovább nőtt (2888 – 2694 = 194), vagyis a Covid-19 járvány „tombolása”, „harmadik hulláma” közepette összesen több mint kétezerrel kevesebben (194 + 1875 = 2069) haltak meg, mint a „csak” influenzás 2019-ben.

E száraz, rideg tény ismeretében azt gondolhatnánk, tisztelt Olvasó, hogy két évvel ezelőtt, 2019 elején, tekintettel a kétezret meghaladóan több halottra, bizonyára hasonló érdeklődést mutatott mind a politika, mind a tömegmédia a nagy számú emberveszteség oka, valamint a vészhelyzet kezelésének napi módja és napi eredményessége iránt. Hiszen elvileg ma mindent az mozgat, a teljes lezárásoktól kezdve az állandósult oltási kampányokig, hogy „emberéleteket kell menteni!”. Mivel akkoriban sokkal többen haltak meg, logikusan sokkal nagyobbnak kellett volna lennie a felhajtásnak, mind a politika, mind a tömegtájékoztatás terén.

Nézzük meg, valóban így volt-e? Tükrözi-e ezt a legkevésbé is a kormányzat legfőbb tájékoztatási eszközének, az M1 közszolgálati tévécsatornának a 2019. február közepi híradós kínálata?

Idemásolom az M1 Híradó 2019. febr. 16–18-i adásainak összes kiemelt címét:


Mint látható, egyetlen árva szó sem esik a „nagy számú elhalálozásról”, de még valamiféle influenzajárványról, oltási kampányról, hasonlókról sem.

Most pedig idemásolom ugyanennek a három napnak a 2021. évi kínálatából, vagyis az M1 Híradó ez évi febr. 16–18-i adásaiból csakis azoknak a videós tartalmaknak a címeit, amelyek így vagy úgy, de mindenképp a koronavírus-járvánnyal foglalkoznak. Mint látható, ez a lista így, önmagában is többszöröse a 2019. évi három nap teljes kínálatának!

Tisztelt Olvasó! Még egyszer felvetem s Önnek szegezem a kérdést: arányban áll-e egymással a 2019. évi és a 2021. évi emberveszteségek (elhalálozások) nagysága azzal, ahogyan – hivatalosan és általában – akkor kezelték, és ahogyan mostanság kezelik a „vészhelyzetet”? Indokolt-e jóval mérsékeltebb elhalálozási számnál teljesen felforgatni egész életünket? Nem lenne-e jobb az olyan orvosokra bízni a helyzet kezelését, akik a saját eszükre hallgatva és a személyesen szerzett tapasztalataik alapján századannyi veszteséggel képesek kezelni akár a menetrendszerűen érkező, akár a Bill Gates-féle haszonlesők által generált járványokat, mint azok, akik az egyszerűség és a felelősséghárítás kedvéért inkább az üzletemberek, a gyógyszergyárak, a nagypolitika, a WHO, kétes szakmai szervezetek és hasonlók szavára és eljárásrendjére hagyatkoznak?

Ha még nem tette volna, tisztelt Olvasó, vessen egy pillantást az én példaképeimre.

Soha ne tévessze szem elől sem őket, sem a fentebb taglalt, lehető legfontosabb és legvitathatatlanabb tényt és összefüggést: ha 2019-ben nem tombolt járvány, akkor most még kevésbé. Ha 2019-ben nem pusztultunk bele, hogy békén hagytak minket, akkor most sem pusztulnánk. Ha 2021-ben a gondolkodó orvosok sikeresebbnek bizonyulnak a parancsolt eljárásrendeknél, akkor kevesebb parancsolgatás, kipellengérezés, majmolás is elégséges lenne, ellenben több gondolkodásra és személyes lelkiismeretre lenne szükség.

Hát nem, tisztelt Olvasó?

 

Forrás:


1.2. Halálozások száma nemek és korcsoportok szerint, hetente (6/6)


Kapcsolódó írásunk:


5 561 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page