top of page

Michael Capuzzo: Ivermektin, a gyógyszer, mely megroppantotta a koronavírust – Harmadik részAZ ÍRÁS ELŐZETESE, BEVEZETŐJE ITT OLVASHATÓ.

Michael Capuzzo, a New York Times legolvasottabb publicistájának oknyomozása után született írása, amelynek megteremti arra az esélyt, hogy a Gutenbergtől a Google-ig tartó hosszú út során most első ízben az újságírók váljanak az emberiség megmentőivé. Rajta hát, kedves magyar újságírók! Magyarok Világszövetsége, Sajtószolgálat
Michael Capuzzo


A GYÓGYSZER, MELY MEGROPPANTOTTA A KORONAVÍRUST


3./5. rész


Egy nagymama egy buffaloi kórteremből indított globális harcot

azért a gyógyszerért, amely megmentené az életét

és véget vetne a pandémiának.


Midőn Judy a Millard Fillmore kórházban haldokolt, orvosainak nem volt ott gyógyszertáskájukban az Ivermektin. De Remdesivir volt benne, és adtak is belőle egy adagot Judynak. A Gilead Sciences, a világ egyik legnagyobb gyógyszercége által gyártott gyógyszer, a Remdesivir egy adagja 3000 dollár. Ez az egyetlen vírusellenes kezelés kórházban ápolt COVID-19 betegek számára, amelyet az NIH COVID-19 Kezelési Útmutató Testülete jóváhagyott, és ennek eredményeként szabvány az alkalmazása számos kórházban a COVID-19 kezelésében – noha sok orvos szerint nem hat, és a WHO sem javasolja. Tanulmányok szerint bebizonyosodott, hogy nem csökkenti a COVID-19 betegek halálozását. (Véletlen egybeesés, hogy a NIH COVID-19 Kezelési Útmutató Testületének hét tagja – pénzügyeinek átvilágítása után – elismeri, hogy kutatási támogatást vagy tanácsadói kifizetéseket kapott a Gilead-tól, vagy a 60 milliárd dolláros vállalat tanácsadó testületébe tartozik.) Miképp arról a Washington Post beszámolt: „Lehet, hogy a Remdesivir nem gyógyít meg a koronavírustól, de jó úton van afelé, hogy milliárdokat hozzon a Gilead-nak.”

A Remdesivir „egyáltalán nem hatott” az anyja állapotára, mondja Michael Smentkiewicz. De Michael nem volt hajlandó valóságként elfogadni azt, hogy semmit sem lehet tenni. „Makacs vagyok, rámenős, én vagyok a leghangosabb srác a szobában” – mondja.

Szenvedve attól, hogy nem léphetnek be a kórházba, hogy láthassák anyjukat és megvigasztalhassák, Michael, Michelle, családjaik és barátaik – összesen nyolcan – a kórház előtt töltötték a szilvesztert, kezüket Judy ablaka alatt a téglafalra téve imádkoztak gyógyulásáért. Egymást átkarolva énekeltek, és a nevét kiáltották a sötétben világító, négyzet alakú ablak felé. „Úgy éreztük, hogy itt kell lennünk, dicsőítve az orvosokat, megáldva az anyámat, ezzel segítve a gyógyulását” – mondja Michael. „A feleségem azt mondta, hogy az emberek szeretetből élnek – és éreznek téged.”

Eljött az újév napja. Csak a naptár változott, Judy ugyanolyan állapotban maradt.

Újév reggelén Michael maga ment a kórház parkolójába, és felkiáltott a hideg, szürke levegőbe, anyja ablaka felé. „Érted vagyunk itt!” – és sírt. „Nem tudjuk elviselni, hogy elmenj! Harcolni jöttünk! Addig nem hagyjuk el a várost, amíg ki nem jössz a kórházból!”

De ekkor Smentkiewiczék úgy látták, hogy már csak a csoda segíthet. Michael az univerzum tágabb köréhez fordult, felhívta országszerte ötven „imatestvérét”, hogy imádkozzanak anyja életéért. Gondolatok és imák áradtak széles körből New York államba, és a Williamsville-i kis kórház kórtermében összpontosultak.

Újév napján 11.35-kor, a 2020-as, annus horribilis [rettenetes év] távozásával és temetésével az univerzum választ adott. Aznap Jan, Michael anyósa Atlantában szintén Judy életéért imádkozott. Felkapta a telefonját, és felkiáltott magában: „Így működik az Úr az életemben! Íme, telefonomon egy videó kínálkozik, ajánlásában ez a két szó: »Ivermektin« és »COVID«”.

Jan rákattint a rávezetőre. Egy intenzív osztályon dolgozó, nagy termetű orvos, 1,86 méter magas, válla olyan széles, mint egy amerikaifutball-játékosé, kopasz fején műanyagkeretes szemüveg – vele készített interjút Arizona fővárosában, Phoenixben a KSAZ-TV Fox 10 News Now című műsorában.

Pierre Kory volt az, az FLCCC elnöke és tiszti főorvosa, ő tett tanúságot aznap reggel Washingtonban az amerikai belbiztonsági kormányügyi bizottság előtt arról, hogy kollégáival olyan gyógyszert talált, amely gyorsan véget vethet a globális járványnak, és visszatérítheti az életet az egész földkerekségen a normális kerékvágásba.

Kory valóságos COVID-specialista. A járvány kitörésének idején, amikor a betegek meghaltak és az orvosok túl voltak terhelve, a COVID-19-től pusztuló betegektől zsúfolt kórházakba ment azt a küldetés vállalva, hogy megállítja a kaszást, és helyreállítja az intenzív osztályokon a rendet. Amikor a világjárvány lecsapott, Kory segített felkészíteni a madisoni egyetemi kórházat az előre jelzett hullám kezelésére. Aztán keletre ment, hogy segítsen megmenteni New York-ot, amikor a halálozási arány meghaladta a középkori pestisét, és átvette az intenzív osztály kezelőorvosainak vezetését a Mount Sinai Beth Israel Medical Center fő COVID intenzív osztályán

„Én tüdőgyógyász vagyok, intenzív osztályon dolgozó orvos. Városomat az évszázad legsúlyosabb járványa sújtja, egy tüdőbetegség, és az emberek sorra belehalnak. – Hát elment az esze minden barátomnak? Az intenzív osztályok vezetőinek, akik kiképeztek engem, és azoknak is, akiket én képeztem ki?! Tréfálnak velem?! – Azért jöttem New Yorkba, hogy életeket mentsek!”

Kory két New York-i értelmiségi fia: egy zsidó radiológusé, aki túlélte a holokausztot, és egy francia nyelvészdoktoré.

Kory New York-i liberális, hírneves tüdőkrízis-kezelő szakember, díjnyertes professzor és kutató, valamint nagy perlekedő, szókimondó és mélyen idealista orvos, akinek előadásai híresen ékesszóló, érzelmileg fűtött beszédfolyamok. Aztán tudományos adatok özöne következik azon való erkölcsi felháborodástól fortyogva, hogy az egészségügyi intézmények hátat fordítanak az emberi szenvedésnek.

„New York-i vagyok” – mondja. „Úgy mondom, ahogy van.”


*


Kory szenvedélyes, kilenc perces beszédében esdekelve kérte arra a szenátust és a nemzeti egészségügyi intézetet [NIH], hogy olvassák el tudományos áttekintését – ezt később megjelentette az American Journal of Therapeutics –, amely „halomnyi adattal” igazolja, hogy az Ivermektin megállította a COVID-19-betegség minden fázisát.

A szaktudományos ellenőrök – köztük három kutatásvezető tudós, kettő az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalnál [FDA], – igazolták Kory következtetését, mely szerint az Ivermektint „rendszerbe illesztve és globálisan kell elfogadni – mind a COVID-19 megelőzésére, mind pedig a kezelésére.”

Kedd volt, december 8., és egy lehangoló hír: a CNN-en Dr. Fauci arra kérte az amerikaiakat, hogy ne gyűljenek össze karácsonykor, illetve a hanuka idején, azt megakadályozandó, hogy a járványnak a hálaadás napja [november 26] utáni hullámát rögtön másik kövesse. Már 286 189 haláleset történt, az új esetek száma és a halálozás „félelmetes csúcsot” ért el, és sebesebben gyorsult, mint valaha – írta az ABC News.


*


„A világjárvány vége látótávolságra van” – mondta Fauci. „A vakcina...majd véget vet a világjárványnak, és amennyire csak lehet, visszatérít minket a csaknem normális vagy normális élethez, de nekünk is meg kell tennünk a magunkét, mégpedig azonnal.”

Aztán egy közép-nyugati nagy orvos fényes, megnyugtató hangja zendült fel, mondván, hogy a tudomány felfedezte annak a módját, hogy az iskolások visszatérjenek az iskolába, a dolgozók dolgozzanak, a családok pedig új reménnyel telve csillagot tűzzenek a karácsonyfára, és gyertyákat tegyenek a menórára.

„Megvan a válság megoldása” – mondta. „Egy csodálatos hatásúnak bizonyuló gyógyszer” – mondta Kory. „Amikor csodát mondok, nem használom könnyen ezt a kifejezést. És nem akarok szenzációt kelteni, amikor ezt mondom. Ez a tudományos ajánlás az elmúlt három hónap alatt a világ számos központjában és országában összegyűlt nagy halomnyi adatra alapul, bemutatva az Ivermektin csodálatos hatását. Gyökeresen elzárja a vírus továbbadását. Aki beveszi, nem lesz beteg.”


*


„A tudományos bizonyíték elsöprő erejű volt” – mondta Kory. Huszonhét, köztük tizenhat randomizált ellenőrző vizsgálat adatai statisztikailag szignifikáns, túlnyomóan pozitív, következetes és reprodukálható arányokkal bizonyították, hogy akik COVID-19-től betegedtek meg, azok otthoni meggyógyulásának valószínűsége sokkal nagyobb, ha Ivermektint vesznek be. Nem kell kórházba menniük. Az Ivermektint szedő COVID-19-betegek lakótársai nem fertőződtek meg. A kórházakban közepesen megbetegedett emberek nem kerültek az intenzív osztályra; gyorsabban gyógyultak és hamarabb mehettek haza. A kórházak túlterheltsége megszűnt. A gyógyszer még az idős, súlyos betegségben szenvedő COVID-19-betegeket is megmentette a haláltól, másutt pedig rendszerint meghaltak. Hat, a gyógyszer megelőző hatását vizsgáló tanulmány kimutatta, hogy az Ivermektin 92,5%-kal csökkentette a COVID-19-fertőzés kockázatát, felülmúlva a sok oltást. Dr. Hector Carvallo, a Buenos Aires-i Egyetem orvosprofesszora hetente három egészségügyi központban 788 orvost és más egészségügyi dolgozót látott el Ivermektinnel megelőzés céljából – a 407 orvosból és másokból álló kontrollcsoport ellenben nem kapta meg a gyógyszert. A kontrollcsoportban 236 ember, vagyis 58 százalék „betegedett meg a COVID-tól”. Az Ivermektint kapott 788 személynél „fertőzést nem regisztráltak”.

Kory együtt dolgozott egy végzős bostoni társadalomstatisztika-hallgatóval, Juan Chamie-vel. Ő felfedezte, hogy az Ivermektin a világ számos régiójában a földbe döngölte az esetszámokat és a halálozási arányt. Egy hatalmas indiai állam, Uttar Pradesh – 232 millió lakosa van és ezzel a világ ötödik legnagyobb országa lenne – tavaly ősszel 200 millió embernek osztott szét tömegesen Ivermektint, és télig jóformán alig vagy egyáltalán nem jelentettek COVID okozta halálesetet az országban. Az állam továbbra sem szenved olyan súlyos károkat, mint ama válság sújtotta, hatalmas országbeli szomszédjai.

Peru nyolc államában a vidéki lakosok tízezrei vettek be állatoknak gyártott Ivermektint – némelyek a lovak féregtelenítésére való kenőcsként – egy nagy, házról házra járva végzett humanitárius küldetés során, mert a fővárosi orvosok és az egészségügyi miniszterek nem voltak hajlandók adni a „parasztoknak” emberi használatra készített gyógyszert. De az esetek és a halálesetek a nyolc vidéki államban a pandémiát megelőző szintre zuhantak – és nincsenek a gyógyszer tisztátalanságától származó ártalmakról szóló tudósítások –, Limában pedig magasra szökött az esetek és a halálesetek száma, tehát ott – az orvostudomány elefántcsonttornyai között –, ahol nem osztottak az embereknek Ivermektint.
Patrubány Miklós 2021. április 29-én megtartott sajtótájékoztatón mutatja be az Ivermektin

Németországban gyártott változatát, és annak elhallgatását a koronavírus-mizéria

legnagyobb botrányának neveziA koronavírusnak az Ivermektin által megroppantott

szimbolikus ábrázolása(folytatjuk)
Kövessen minket az MVSZ Sajtószolgálat Facebook-oldalon is.


MVSZ Sajtószolgálat

10875/210705

 

Előző részek:133 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page