top of page

Michael Capuzzo: Ivermektin, a gyógyszer, mely megroppantotta a koronavírust – Ötödik, befejező részAZ ÍRÁS ELŐZETESE, BEVEZETŐJE ITT OLVASHATÓ.

Michael Capuzzo, a New York Times legolvasottabb publicistájának oknyomozása után született írása, amelynek megteremti arra az esélyt, hogy a Gutenbergtől a Google-ig tartó hosszú út során most első ízben az újságírók váljanak az emberiség megmentőivé. Rajta hát, kedves magyar újságírók! Magyarok Világszövetsége, Sajtószolgálat
Michael Capuzzo


A GYÓGYSZER, MELY MEGROPPANTOTTA A KORONAVÍRUST


5./5. rész


Egy nagymama egy buffaloi kórteremből indított globális harcot

azért a gyógyszerért, amely megmentené az életét

és véget vetne a pandémiának.


Az újságírók – miközben a kezüket tördelték az idősek, a színesbőrűek és a szegények halálozási arányainak tragikussága miatt – hamisnak nyilvánították a világjárvány leghatékonyabb életmentő gyógyszeréről meglevő tudáshalmazt – mondta Kory, – és ez különösen az idősek, a színesbőrűek és a szegények körében hatott.

Három nappal Kory szenátusi tanúságtétele után az Associated Press „tényellenőrző riportere” húszperces interjút készített Koryval, és abban ő elmesélte az összes létező kísérleti bizonyítékot (több mint tizenöt randomizált és sok résztvevős megfigyelési vizsgálatot), és ezek mind igazolják az Ivermektin szembetűnően jótékony hatását. Aztán az újságírónő mégis ezt írta: „AZ AP ÉRTÉKELÉSE: Álhír. Nincs bizonyíték arra, hogy az Ivermektin biztonságos vagy hatékony kezelés lenne a COVID-19 ellen.” Mint oly sok bíráló, ő sem tárta fel az Ivermektin gyógyászati adatainak vagy hatásossága bizonyítékainak egyetlen részletét sem, csupán elutasította ezeket mint „nem elégséges bizonyítékokat”, inkább az NIH vagy a WHO ajánlásának hiányára hivatkozott. A valóságos bizonyítékok részletes ismertetése az AP-t és a közegészségügyi hatóságokat nehéz helyzetbe hozná, ugyanis el kellene magyarázniuk, hogy miért nem számít a fejlődő országokban élő több ezer szegény ember élete, ha a megfelelő gyógyszerezésről van szó.

Az Ivermektin a nyugati és a gyógyszeripari imperializmus furcsa, új formáját hívta életre, nemcsak a médiában, hanem a közösségi médiában is. 2021. január 12-én a brazil Egészségügyi Minisztérium a Twitteren azt üzente 1,2 millió követőjének, hogy ne várják meg a COVID-19-et, hanem, amíg nem késő, „menjenek el egy egészségügyi intézménybe, és kérjenek korai kezelést” – csakhogy ezzel azt érte el, hogy a Twitter levette a világ hatodik legnagyobb szuverén nemzetének közegészségügyi nyilatkozatát „megtévesztő, félrevezető és potenciálisan káros információk terjesztése” miatt. (A korai kezelés kódolva az Ivermektin szedését jelenti.) Január 31-én a szlovák Egészségügyi Minisztérium bejelentette a Facebook-on az Ivermektin használatának engedélyezéséről szóló döntését, ennek következtében a Facebook törölte ezt a bejegyzést, és teljesen eltávolította a közleményt megjelentető oldalt, az „Ivermektin MD Team”-et [az Orvosok Ivermektin Munkacsoportja], ennek 10 200 tagja volt , összesen több mint 100 országból.[1]

Hector Carvallo argentínai orvos és egyetemi tanár – ő a betegségek megelőzéséről szóló tanulmányaival szerzett hírnevet a kutatásban –, azt mondja, hogy gyorsan lesikálják a világhálóról az Ivermektinre vonatkozó összes tudományos dokumentációját. Attól tartok – írta Mariknak és munkatársainak –, hogy az emberek legérzékenyebb szervére hatottunk: a pénztárcájukra...”


*


Amint Kory tanúságtételének nézettsége kilencmillió felé kúszott, a YouTube – a Google tulajdona – törölte a szenátus előtt tett hivatalos tanúságtételét, mondván, hogy veszélyezteti a YouTube közösségét. Kory legmesszebb hangzó hangját elnémították.

De Jan meghallotta. Miután megnézett néhány percnyit a Dr. Koryval készített interjúból az új év reggelén, éppen eleget hallott. Ujjai repültek a lányának, Haley-nek küldendő üzenet beírásakor: – „Ezt a gyógyszert kell beadni Michael anyjának... most!!!... Magadra kell vállalnod Nonni gyógyítását.”

Haley megmutatta a szöveget a férjének, de Michael Smentkiewiczet nem érdekelte. Kételkedett. A COVID elleni „csodaszert” az interneten áruló orvos fölöttébb gyanúsan hangzott. „Ez a csatorna azt mondja neked, hogy »Ivermektint kell, hogy szedj«, de itt olyan emberek vannak, mint QAnon, összeesküvés-elméletben hívők, ők mondják meg neked, hogy mit vegyél be.”

Húgával együtt visszatért a kórház parkolójába imádkozni, és felbocsátottak anyjuk ablakához egy műanyag léggömbökből álló fürtöt, köztük egy rózsaszínű szívet. De nem történt semmi. Végül megnézte a videót, és arra gondolt, hogy Kory „elképesztő”, kiváló képzettségű és hitelességű, „szenvedélyessége őrületes”. Michael meséli: „Perceken belül felhívtam az intenzív osztályt, és azt mondtam a kezelőorvosnak: »Azt akarjuk, hogy az édesanyám kapja meg ezt a gyógyszert.«”

De az orvos nemet mondott. Az Ivermektint nem engedélyezték a COVID-19-re, és „ők nem kísérleteznek a betegeikkel”.

Ám Michael keményebben nyomult. – Bika vagyok – mondta. Több huzavona után egyik kórházi vezető jóváhagyta egy adag, 15 milligramm Ivermektin beadását. Egy nap sem telt el, és: „Anya már nincs a lélegeztetőgépen!”

Az ápolónők sokkot kaptak. Michael ujjongott. Másnap az anyja széken ülve beszélgetett vele a Zoomon. De aztán Judy visszaesett. Áthelyezték a kardiológiára, mert nagyon vert a szíve, „romlott az állapota” – mondja Michael, és újabb adag Ivermektint kért az orvostól. Ezúttal az orvos és a kórházi vezető is végérvényesen megtagadta az Ivermektin beadását. Azon a napon a család felfogadta Ralph Lorigo buffalói ügyvédet. Ő áttanulmányozta Kory videóját és az FLCCC weboldalát, majd pedig beperelte a kórházat azért, hogy adjanak még Judynak Ivermektint. Henry Newak, New York Állam Legfelsőbb Bíróságának bírája beleegyezett abba, hogy sürgősen vizsgálja ki az ügyet, mint „élet-halál kérdését”. „Úgy határozott, hogy egy nő haldoklik a pandémia közepette, a COVID-19 kezelése pedig nem ismeretes, ám egy biztonságos, régóta bevált gyógyszer „csodálatos fordulatot” hozott az állapotában, ezért elrendelte, hogy a Millard Fillmore külvárosi kórház azonnal kezelje Judith Smentkiewicz-et további négy adag, háziorvosa által felírt Ivermektin-nel.

A kórház azonban megtagadta a bírói határozat végrehajtását. A kórház ügyvédje tárgyaláshoz ragaszkodott, azzal érvelve, hogy egyetlen betegnek sincs joga kiválasztani a saját kezelésére alkalmazandó gyógyszert. Ezen kezdtek el vitatkozni, miközben Judy haldoklott.

Megbolondult a világ – mondta Kory. – Az embereknek világszerte nemcsak a koronavírus ellenében kell megküzdeniük az életükért, hanem a nemzeti közegészségügyi intézmények, a legtiszteletteljesebb kórházak és a régóta bizalmukat élvező orvosok ellen is, azért, hogy legyen joguk bevenni a COVID-19-betegséget összeroppantó generikum kicsi piruláit


*


Dr. Manny Espinoza a COVID-19 miatt haldoklott egy texasi kórházban, felesége, Dr. Erica Espinoza ekkor arra kérte az orvosokat, hogy végső eszközként próbálják ki az Ivermektint – de elutasították. Erica mentőhelikoptert bérelt, hogy Mannyt Houstonba, az FLCCC társalapítójának, Joseph Varonnak kórházába vigye, és ott kezeljék az olcsó kis pirulával. És annak jóvoltából a férje négy nap múlva mosolyogva ült fel, és mesélt gyermekeiknek az életét megmentő „csodáról”.„Minden nap látjuk ezt” – mondja Dr. Varon. „Azt mondják, hogy ez csoda, én azt mondom, hogy ez a tudomány, de ez igaz is."

Georgiában, Atlantában egy nyolcvannégy éves színész, ifjabb Lou Gossett, az An Officer and a gentleman [Egy tiszt és egy úriember] című film Oscar-díjas, fekete sztárja a COVID-19-től életveszélyes betegen kijelentkezett a kórházból. Még három nap, és a tüdeje teljesen felmondja a szolgálatot – mondták az orvosok. Ekkor a fia kapcsolatba hozta őt egy floridai FLCCC-orvossal, és Ivermektint kapott tőle. Gossett gyorsan felépült, készített egy nagyon rövid videót az FLCCC orvosainak, és így fejezte be: „Nagyon hálás vagyok mindnyájatoknak, mert szó szerint az életemet mentettétek meg.”

Oklahomában, egy 7826 lélekszámú kisvárosban, Cushingban Dr. Randy Grellner látta Kory tanúságtételét, és – évek óta használta biztonságosan paraziták ellen – Ivermektint kezdett adagolni COVID-ban szenvedő betegeinek, mert „belefáradt a szívfájdalomba... belefáradt a nyomorba... elég halált és kétségbeesést látott”. A városka túlterhelt kórházában az új COVID-19-es esetek száma néhány hét alatt napi huszonötről kettőre csökkent. „Elsőként az lepett meg, hogy milyen gyorsan gyógyultak meg hetvenöt-nyolcvanöt éves emberek” – mondta Dr. Grellner. „Tudom, hogy vitatkoznak rajta. De nekem nincs politikai indíttatásom. Csakis arra vágyom, hogy visszakapja egymást férj és feleség. Ha bajba hoz valakit az a szervezet, amelynek dolgozik, és a szervezettől azt mondják neki, hogy nem használhatja a baj megoldását, akkor kétségbe vonom ennek a szervezetnek a létjogosultságát. Ha nem csinálhatjuk azt, ami legjobb a betegnek, akkor másik foglalkozást kell választanunk.”

Buffaloban a Judy Smentkiewicz sorsáról tartott negyvenperces tárgyalás után a Millard Fillmore kórház ügyvédje beleegyezett abba, hogy kapjon Ivermektint, ha a háziorvos leadja a kórháznak a receptet. És sok szóváltás után (ennek a kórház is részese volt, ugyanis az Ivermektint futárpostával kellett odaszállíttatni egy másik kórházból) „aznap éjjel tizenegy órakor beadták neki a második Ivermektint” – mondja Lorigo. Judy állapota azonnal javulni kezdett. Három további Ivermektin-dózis után „kiengedték a kardiológiáról, visszakerült a COVID-osztályra, és minthogy kigyógyult a COVID-ból, hazaengedték.”

Egy héttel később Natalie Kingdollar olvasta Judy felépülésének történetét a Buffalo News-ban, meglátta a teljes médiasötétségben felvillanó fényt. Natalie édesanyja, Glenna Dickinson 60 éves, és éppen COVID-19-től szenvedve haldoklott a rochesteri általános kórház lélegeztetőgépére kötve. Az orvosok addig már minden kezelési lehetőséget kimerítettek, ezért lánya rávette az intenzív osztály orvosait, hogy adjanak anyjának Ivermektint.

Tizenkét órával később, egy 12 mg-os adag beadása után, amelyet lánya nyolcvanhárom centért vett meg a Walgreensnél[2], Glenna szerveinek működése sokat javult. „Teljesen stabil volt és sokkal jobban érezte magát” – mondta Lorigo. 50% -kal csökkentették mesterséges lélegeztetését, már nem kellett a jobb oxigénáramoltatásért a hátáról a hasára fordítani, és az intenzív osztályról áthelyezték a megfigyelőbe.

Glenna orvosa, aki felírta az Ivermektint: Tomas Madejski belgyógyász, a Medina Memorial Hospital orvosi vezetője, New York Állam orvosi egyesületének korábbi elnöke, a Buffaloi Egyetem orvostudományi és gyógyszerészeti klinikájának oktatója. A geriátriai orvoslás szakértőjeként az Amerikai Orvosi Szövetség igazgatósági tagja. Egy idősek otthona orvosi igazgatójaként azt mondja, hogy három New York-i megyében sikeresen használta az Ivermektint arra, hogy lecsillapítsa a COVID-19-et az idős betegek körében.

Most Dr. Madejski, aki tizennégy éve kezeli Glennát, teljes Ivermektin-kúrát írt neki elő, hogy ezzel be lehessen fejezni a kezelését – de megtagadták. Az intenzív osztály orvosai és a Rochester Kórház nem voltak hajlandók beadni a gyógyszert, mert az FDA – és az FDA költségvetésének 75%-át hogy, hogy nem a nagy gyógyszeripari vállalatok finanszírozzák – nem engedélyezte az Ivermektint a COVID-19 kezelésére.

Egy másik állami legfelsőbb bírósági bíró Pierre Kory és az FLCCC tudományára támaszkodva elrendelte a kórháznak, hogy az orvos előírása szerint adjon ki még egy marék tablettát, és Glenna lekerült a lélegeztető gépről. Most már otthon van, kigyógyulva a COVID-19-ből.

Néhány nappal azelőtt, hogy Judyt kiengedték volna a kórházból, e történet írója interjút készített fiával, Michaellel a boldog hírről, hogy anyja készül hazamenni, de elmondása szerint az orvosok várni akartak még néhány napot, mondván, hogy anyja kissé még „zihál”. Megszólaltak a vészcsengők a fejemben, miután olyan sok interjút készítettem már Pierre Kory-val. Üzentem Dr. Kory-nak, ő felhívta Michael Smentkiewicz-et, ő pedig meghallva az orvos hangját, elérzékenyült. – Ez ő, ez az a pasas! – mondta, és kihangosította a telefonját, hogy a család is hallja: – Hallgassátok meg a hangját!

Kory végigvette a rehabilitációs központtal, hogyan kell fokozatosan, lépésről lépésre megszüntetni az idős COVID-19 betegek kortikoszteroiddal való kezelését. Ez bonyolult folyamat, sokkal gondosabban kell végezni, mint ahogy az ide vonatkozó, „egy kaptafára kialakított” kormányzati eljárásrendek előírják, és azok sok felesleges halált okoznak, ha az orvosok automata üzemmódba kapcsolva kezelnek – mondja Kory.

Egyhónapos rehabilitáció után Judy boldogan és egészségesen tért haza gyermekei és unokái közé. Nagyon elcsodálkozott, amikor megtudta gyermekeitől, hogy miközben a COVID-19-től betegen a halál árnyékában feküdt, eszméletlenül, a Buffalo News címlaptörténetének alanya lett és egy új forradalom Jeanne D’Arc-ja – a nagymama, aki megnyerte az első jogi ütközetet az Ivermektinért folytatott küzdelemben.

Ez európai, ázsiai, dél-amerikai, afrikai, kanadai és az Egyesült Államokbeli orvosok, ápolók, tudósok, Nobel-díjas biológusok, milliárdos egészségügyi filantrópok, polgárjogi aktivisták és hétköznapi emberek ezreinek példátlan polgárjogi felkelése a globális, nagy adatokra épülő egészségügyi hatalmi elit ellen. Ők az elveszített kis dolgokért, a „kis adatokért” – az orvos-beteg kapcsolat szentségéért, a hippokratészi eskü fennmaradásáért és a legfontosabb polgári jogokért: az élethez való jogért – küzdenek.

Koryt néha kétségbeejtik az ellene ható erők. „A mi kis Ivermektinünknek annyi nagy ellensége van!” – mondja. „Ez egy Dávid és tíz Góliát harca.” De a hír szárnyra kelt.Több mint húsz ország, amelyben a föld lakosságának hozzávetőleg 20 százaléka él, használja az Ivermektint, közülük többnek ott van a nemzeti eljárásrendjében. Úgy látszik, Kory minden nap hall olyan emberről, mint amilyen az a torontói bolgár orvos, aki Kory adatait felhasználva meggyőzte hazája egészségügyi miniszterét, hogy csatlakozzon az Ivermektint elfogadókhoz.

Kory mindennap beszél 17 000 Twitter-követőjével – számuk folyamatosan növekedik –, és az Ivermektinről szóló, szakmai grémium által ellenőrzött tanulmánya nemrégiben robbanásszerűen terjedni kezdett a világhálón, mivel az Altmetric által követett tizenhét millió közül ez az egyik leggyakrabban megvitatott tudományos cikk.

Kory minden szerda este internetes szemináriumot tart az FLCCC oldalán – az Ivermektinről szóló 60 perc-et –, ezt a CBS volt tudósítója, Betsy Ashton vezeti. Ebben Kory a szeminárium résztvevőivel beszélget, és válaszol kérdéseikre. Nemrégiben arról számolt be, hogy Mexikó, a „fény országa és a világ modellje” tavaly ősszel oldott meg egy Indiáéhoz hasonló kiterjedésű COVID-19-válságot teszteléssel és a lakosság Ivermektinnel való kezelésével, és mára a világon hozzávetőleg ott legkisebb az esetek száma és a halálozás aránya.

Kory India Visakhapatnam nevű városának egyik kiemelkedő sebészével és kórház-tulajdonosával készített interjút is feltöltött, aki számos COVID-19-beteget kezel a jelenlegi, tragikus „COVID-szökőárban”, és továbbította azt a reményteli hírt, amely szerint az All India Institute of Medical Sciences [Indiai Országos Orvostudományi Intézet] újdelhi egyeteme a közelmúltban jóváhagyta az Ivermektint a COVID-19 korai és otthoni kezelésére. „Ez gyökeres változást jelent Indiának is, és az egész világnak is” – mondta a sebész. Az Ivermektin „megmentette Indiát 2020-ban, miután augusztusban, Uttar Pradesh államban megkapta az engedélyt, és ebben sok más állam követte” – írta, de januártól kezdve számos politikai változás után „hatalmas erejű ellenpropagandát indítottak a gyógyszeripari óriások és a nagy [értsd: a gyógyszeripari óriásoknak elkötelezett] tudósok”, emiatt sok orvos abbahagyta az Ivermektin használatát, összeomlasztva ezzel a megelőzést és az otthoni kezelést, megalapozta a kórházak túlterhelése miatti válságot és sok felesleges halálesetet okozott.

„KÖNYÖRÖGVE KÉRJÜK más országok egészségügyi hatóságait és vezető hírközlőit, hogy ne terjesszenek az Ivermektinről HAMIS propagandát” – írta az indiai orvos. „Az Ivermektin megmenti Indiát és Afrikát.”

Kory az aznap éjszakai hírek ellen megnyilvánulva kifejezte „az elefántcsont-tornyok orvostudósai és a közegészségügyi hivatalok” iránti undorát, akik „sehogy sem akarják megérteni!” Ez a döntési helyzetben levő orvosoknak szólt, hogy mentsenek most életeket, minthogy „a tudósokat teljesen hidegen hagyja az a kérdés, hogyan kell kezelni ezt a betegséget, és mit kell tenni”.

Mentora nagyobb időtávra tekint. „Nekünk ebben az a legszomorúbb, hogy tudjuk: ez nagyon fontos, hiszen életeket menthet meg” – mondja Marik. „Mégis úgy látszik, hogy ez senkit sem érdekel, és nem akar ránk hallgatni.” De „érezzük, hogy nem lehet bennünket elhallgattatni, de nem ám, mert tudod, hogy az igazság végül felülkerekedik.”

„A tudomány mindig így fejlődik” – mondja Dr. Berkowitz, aki Judy Smentkiewicz felépüléséből merít reményt. „Ezt jelenti az orvosi hivatás” – mondta.

„A Talmud azt mondja, hogy ha megmentesz egy életet, akkor megmented az egész világot.” 

[1]Legutolsó értesülésünk szerint a szlovákiai gyógyszertárak 2021.szeptember 8-áig adhatják el a készletükön levő – indiai, illetve egyiptomi gyártású – Ivermectint, utána megszüntetik az országban a gyógyszer forgalmazását. (A szerkesztő megjegyzése.) [2]Egy nagy amerikai gyógyszertári hálózat neve
(vége)Michael Capuzzo eredeti írása itt olvasható: https://covid19criticalcare.com/.../The-Drug-that-Cracked...


Köszönetet mondunk Balla Józsefnek (Ausztrália), hogy figyelmünkbe ajánlotta, Kincsesné Salca Máriának, hogy lefordította, és Maleczki Józsefnek a fordítás lektorálásáért.

Michael Capuzzo
Akik nem hagyták az Ivermektint „eltiporni”

Patrubány Miklós 2021. április 29-én megtartott sajtótájékoztatón mutatja be az Ivermektin

Németországban gyártott változatát, és annak elhallgatását a koronavírus-mizéria

legnagyobb botrányának nevezi


 

Kövessen minket az MVSZ Sajtószolgálat Facebook-oldalon is!


MVSZ Sajtószolgálat

10875/210705

 

Előző részek:
119 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page