VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Nem csak akkor van járvány, ha sokan halnak meg! – Újabb hozzászólás törésvonalas cikkünkhöz


Az eredeti cikk fejezetei itt olvashatók:

Varga Domokos György: KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY: ÚJ TÖRÉSVONAL. Kettészakadó társadalmak, családok. Tisztelt Olvasó!

(1.) Bevezetés

(2.) Családi törésvonal

(3.) Társadalmi törésvonal

(4.) „Tisztánlátók”: a törésvonal túloldalán. Végső megjegyzések és következtetések
Nekem is elegem van a járványból, főként abból, hogy minden híradó háromnegyed része erről szól, ha valakivel találkozunk, beszélünk, az első kérdés, hogy be vagy-e oltva, az emberek folyton erről beszélnek, például a Csikóban is fő téma.

Én is a törésvonalon ülök, mint az egyik hozzászóló. Nekem is időnként az az érzésem, hogy fantomokkal hadakozunk. Nővérem azért szidja a kormányt, hogy ősszel nem zárt elég hamar, ezért jött be a harmadik hullám. Gyerekeim helytelenítik, ha tömegközlekedéssel utazom, meg boltba járok. Kaptam letolást, amiért továbbítottam egyet s mást a Csikóról. Arra, hogy oltás után is vigyázni kell, azt mondom: akkor minek az oltás?

Azonban megfontolásra ajánlom a következőket:

A múltkori levelemre Coleman cikkét kaptam válaszul: „(Meg)cáfolhatatlan bizonyíték arra, hogy a Covid19 járvány soha nem létezett.”

A Wikipedia szerint járványnak nevezik azt a egészségügyi jelenséget, amikor egy ismert betegség adott területen, adott idő alatt átlagosnál jóval nagyobb létszámú embert érint. A járvány mértékét leginkább a szóban forgó betegség terjedési együtthatója, lappangási időszaka, illetve kezelhetősége határozza meg."

Tehát nem attól járvány, hogy mennyien halnak meg. A Covid19 terjedési együtthatója magasabb, mint az influenzáé, a lappangási idő is elég hosszú, és nincs egyértelműen hatékony gyógymód. Az influenzát jóval többen kapják meg, amikor járvány van, de nem szokás benne meghalni, csak kivételes szövődmény miatt. Nem tart hetekig, általában nem kerülnek az emberek kórházba, pláne lélegeztető gépre, nincs maradandó hatása. Ezért nem szoktak ellene szigorú intézkedéseket tenni. Most lehet, hogy épp a maszk és a bezárások miatt nem volt influenzajárvány. Van, aki a koronavírust is simán megússza, de több személyes beszámolót hallottam arról, hogy ilyen betegek még nem voltak. És persze olyanokról is hallottam, akik enélkül még évekig élhettek volna a krónikus betegségükkel együtt.

De mindegy, minek nevezzük, legyen csak súlyos fertőző betegség. Nálunk tavasszal nem érte el a járványszintet, csak járványveszélyről beszéltünk, talán még most, télen sem volt olyan mértékű, de nem tudjuk, mennyien betegedtek volna meg, ha nem védekeztünk volna. Lehet, hogy túlzott volt a védekezés, mindenesetre a jelek arra mutatnak, hogy olcsóbban megússzuk, mint mások, de emiatt utólag azt mondani, hogy fölösleges volt a védekezés, mert nem volt járvány, nem logikus. Ki kellett volna próbálni, hogy eleresztjük a gyeplőt?

Máskor tudomásul vették a járványokat Isten csapásaként, meghalt, aki meghalt, aki megmaradt, az élt. A kor lehetőségeihez mérten akkor is megpróbáltak védekezni. (És voltak „kútmérgezés”-lázadások.)

Az oltás káros hatásai: Eddig nem tudtuk, hogy azok az esetek, amelyeket hallottunk, milyen arányt képviselnek. Most már megjelent a statisztika. Százalékarányban nem olyan nagy az oltáskárosultak száma. Ugyanígy voltunk a halálozások számával, arról is kiderült, hogy százalékarányban nem olyan sok. Most már a hivatalosok is rájöttek, hogy a többlethalálozást kell nézni. (Csak azt nem értem, hogy lehet, hogy az EUROSTAT kimutatása más, mint a Csikón megjelent összesített KSH-adatok.) Persze, ha az ember hozzátartozóját érinti, akkor minden sok. Ha bezárkózunk, folyton fertőtlenítünk, maszkot hordunk, akkor oltás nélkül is elkerülhetjük a betegséget, de az oltás ellen is, meg a bezárkózás, a maszk ellen is tiltakozni, ez nem észszerű. Csak magunkkal tolunk ki, mert sose lesz vége. Lehet vitatkozni rajta, mennyit ér a maszk, mennyit a kijárási tilalom, a bezárások, de ellenpróba nincs. Nevetséges, amit Coleman állít, hogy Sokan a zárlatok miatt haltak meg”. Börtönben sem halnak meg csak az elzárás miatt.

Szerintem talán a legkárosabb következmény az lesz, hogy egy évig elhanyagolták a többi betegséget, nem mentek vagy nem is mehettek az emberek idejében orvoshoz.

A fő kérdés az, hogy kik idézték elő ezt a járványt. Kinek érdeke? Az oltóanyag-gyártóknak biztosan, de sejtjük, hogy ennél sötétebb mozgatórugók is vannak. A leleplezés, az igazság keresése helyes, de Bogár László szerint valószínűleg sosem fogjuk megtudni, kik csinálták, mint ahogy azt sem, ki ölte meg Kennedyt. Nem gondolhatjuk komolyan, hogy a háttérhatalomnak ártunk azzal, ha elutasítjuk az oltást, a maszkot és a védekezés egyéb formáit. Legfeljebb azzal tehetünk keresztbe nekik, ha nem az ő oltóanyagaikat használjuk, minél inkább önellátásra rendezkedünk be, és a magunk útját járjuk.


B. Márta


Kapcsolódó cikkünk:


A törésvonalon ülök keresztben – Itt a piros, hol a piros – Két hozzászólás egyik cikkünkhöz

62 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek