VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

„Nem a sötétség legyőzése a feladatom, hanem a világosság ragyogtatása.” – Levél Covid-vitánkhoz

(Bolyki Lászlót nem kértem fel hozzászólásra. Csupán azért ajánlottam becses figyelmébe törésvonalas hosszú elmélkedésemet, mert könyvei ritka jó olvasmányélményeim közé tartoznak; s egyebek között éppen a NEM ÉN értelmezéséről, jelentőségéről is sokat megtudtam belőlük. Válaszát azonban annyira őszintének és értékesnek találtam, hogy megkértem, hadd ismertethessem meg a Szilaj Csikó olvasóival is. Még ha kérésem végére ezt kellett is odabiggyesztenem: „Én ugyan nem tudom utadat követni, mert nekem, ha már 'látok', ha tetszik, ha nem, kutakodnom és szólnom kell, de ettől még örülök ennek a szemléletnek, hangnak is." Szívből köszönöm e magánlevél szerzőjének a közléshez való hozzájárulását! – a Szerk.)Kedves Dombi!


Végre sikerült rendesen átolvasnom az írásodat, és mindenekelőtt nagyon köszönöm, hogy megosztottad velem. Szeretem, ahogy gondolkodsz, érvelsz, fogalmazol. Persze, mondhatnánk, hogy “Naná, hiszen ez a mesterséged!”, de sajnos rengeteg író-gondolkodót ismerek, aki bár művelt, intelligens, ám az érzelmi intelligencia hiánya miatt képtelenek megszólítani.

Szeretnék most a fő mondanivalódra reagálni. Az számomra is több mint érdekes, hogy új törésvonal jött létre a magyar társadalom kollektív tudatán. Fura, hogy szinte fölfrissítő hatása van annak, hogy nem a megszokott jobbbal, népiurbánus, vidékfőváros stb. törésvonal mentén folynak a viták. Ugyanakkor számomra ez a téma, amit fölvetettél, egy kissé frusztráló. Ugyanis lassan egy éve, hogy olyan ismerőseim, akiket tisztelek és szeretek, folyamatosan próbálnak bevonni ebbe a vitába, én meg egyáltalán nem szeretnék részt venni benne. (Amit Te írtál, azt nem ide sorolom, mivel Te egyszerűen csak megosztottad velem a gondolataidat.) Sok olyan ismerősömön veszem észre, akik behatóan foglalkoznak a témával (ugyanakkor nincs orvosi végzettségük), hogy mára szinte az identitásuk alapjává vált a pandémiával kapcsolatos kérdések boncolgatása, hangoztatása.

Folyamatosan kapom tőlük a hivatalos álláspontokkal ellentétes tartalmú írásokat, YouTube-on megtalálható előadásokat, melyeket hol egy szingapúri, hol egy osztrák, hol egy olasz orvosprofesszor jegyez, és amelyekből két alapvető dolog jön le számomra: az egyik, hogy az orvostudomány jelenleg hivatalos álláspontjával szemben foglal állást, valamint hogy egy büdös szót sem értek belőle, mert sem a hivatalos, sem pedig az alternatív orvostudományi állásfoglalásokhoz nem értek, minthogy zenész vagyok.

Amikor megérkezett a Covid, vele együtt pedig a karantén, éppen Amerikából érkeztem haza egy hosszabb turnéról, ahol akkor mint utóbb kiderült már javában tombolt ellenőrizetlenül a járvány, és mi pont a gócpontokban koncerteztünk (Seattle, Washington, New York). Hála Istennek, nem hoztam haza. Egy kollégám viszont később megfertőződött, és egy hét alatt bele is halt a betegségbe. Ezek után a zenekari munka hosszú időre teljesen leállt, csak kisebb kamaraegyüttesekkel játszottunk, azt is csak online közönség előtt. Mindezek ellenére nekem az egész időszak egy csodálatos közösségi élmény volt. Egy pillanatra sem éreztem, hogy hiányzik a “régi életem”, ahogy a rengeteg koncert, utazás sem hiányzott. Az elején kicsit prüszköltem az Úr Istennek, hogy most akkor miből fogunk megélni, de ő a maga gyengéd módján a szívemre beszélt, hogy ne nyavalyogjak, mert a nagyszüleim, a szüleim mind sokkal nehezebb időszakokon mentek át minden baj nélkül, és hogy éppen az ilyen időszakokban tud megmutatkozni a belé vetett hit ereje és minősége. Így hát hátradőltem, és “élveztem az utazást”. Az Úr pedig valóban gondoskodott rólunk, bár már több mint egy éve alig van munkám. Én pedig elmerülhettem a Vele való közösség szépségeiben, a családi együttlétek melegében, és sokaknak segíthettem, mint lelki gondozó. Nekem elsősorban ezt jelentette ez az időszak.

Ugyanakkor engem is foglalkoztatott, hogy vajon szándékosan eresztették rá a világra ezt a ragályt, vagy laboratórium-szökevényről van szó, esetleg a természet intézte így a dolgokat. Rengeteg cikket, írást olvastam el, és több orvos barátommal beszélgettem, egyikük ezt mondta nekem nyár elején: “Hidd el, Laci, nem tudja senki. A hivatalos álláspont is sántít, mert az orvosilag definiálható elemeket átszövik a közéleti, üzleti és politikai szempontok, de az annak ellenében fölállított elméletek sem reálisak. Idő kell hozzá, és ki fog derülni minden. Vagy ha nem fog kiderülni, akkor én sem fogom tudni megfejteni a teljes igazságot.” Arra jutottam, hogy nekem, egyszerű muzsikusnak nincs esélyem itt és most megérteni, mi folyik körülöttünk. A magam részéről teljességgel elképzelhetőnek tartom valamennyi verziót, a hivatalos állásponttól kezdve a legerősebb “konteókig”. Tényleg így van! De nincs se időm, se tudásom, se kedvem beleásni magam a témába, ugyanis nem ez a dolgom az életben.

Hozzátartozik a dologhoz, hogy ez az alaphelyzet azért már ismerős nekem, mert szinte folyamatosan része volt az elmúlt 10-15 évemnek. Több kollégám évek óta hangoztatja, hogy csak a paleo étrend elfogadható, és hogy ha glutént eszem, akkor végem van. Egy ideig belementem a vitákba (pl. amikor azt állította, hogy a skizofrénia kialakulása is a glutén fogyasztásnak köszönhető), de egy pont után leálltam, nem volt rá se időm, se kedvem, hogy vitatkozzak. Aztán egy másik ismerősöm az összes védőoltás káros hatásairól akart meggyőzni, és hogy nehogy beadják azokat a gyerekeimnek. Beszélt a nehézfémek szervezetbe juttatásáról, a gyógyszerlobbi erejéről és a hivatalos álláspontok tarthatatlanságáról. Ezt is abbahagytam.

Amikor a mostani oltási kampány elindult, egy kedves orvos ismerősöm a következőket írta le, hogy segítsen a megértésben:


“Az orosz vakcina is multi dose rendszerű, viszont könnyebb tárolni, mert a vektorként használt DNS adenovírusok stabilabbak a liposzómáknál/mRNS (Pfizer). Ez sem tartalmaz koronavírus eredetű részeket, viszont adenovírust igen. Egész pontosan az első adag egy félét, a második egy másikat. A konstrukció gyenge pontja, ha valakinek a szervezete mindként vektorként (hordozó) funkcionáló vektor ellen antitesteket termel, mert ez esetben az immunrendszer az előtt hatástalanítja a hordozót, hogy a tüskefehérje termelés beindulna. A transzkripció végén itt is koronavírus tüskefehérje termelődik, ami az immunválaszt kiváltja.”


Szuper, köszi! gondoltam, most már képben vagyok:)

Ebből a leírásból én csak a névelőket és a kötőszavakat értem:)

Ahogy Te is írtad, nekem is az a tapasztalatom, hogy valamennyi infektológus, virológus és immunológus barátom azt ajánlotta, hogy oltassam be magam, és hogy nagyjából mindegy, melyik vakcinát választom. Miközben mindig volt egy ismerősöm, aki elküldött egy-egy előadást bizonyos orvosoktól, előadóktól, akik az ellenkezőjét állították. Akiket agyonhallgat a média, és mellőz az orvostudomány. Dombi! Én nem tudok igazságot tenni ezekben a kérdésekben, és újra hangsúlyozom, hogy simán elképzelhetőnek tartom, hogy a legvadabb elgondolásainkat is felülmúlja a valóság, mégpedig negatív irányba. De valahogy cselekednem kell, és én azt az utat választottam, hogy olyan szakemberekre fogok hallgatni, akikben megbízom. Ha ezért birka vagyok, vállalom, nem zavar. Egyszerűen továbbra sem tartom olyan fontosnak ezt az egészet, hogy minden energiámat lekösse, hogy megfejtsem az igazságot, laikusként megértsem az orvosi szakszavakat, sőt “átlássak a szitán”. Ha itt egy globális konspiráció zajlik körülöttünk, nekem akkor sincs más dolgom, mint ha tényleg csak a természet hozta volna létre a vírust, és nem lenne semmi turpisság a dologban. Nem a sötétség legyőzése a feladatom, de még csak nem is az elemzése, hanem a világosság ragyogtatása.

Arra jutottam, hogy pont annyit fogok foglalkozni a pandémia politikai/orvosi/ideológiai hátterével, amennyit Jézus foglalkozott kora pszichopata, isten-komplexusos császáraival, a Római Birodalom brutalitásával, vagy éppen a rabszolgatartó társadalom embertelenségével. Egyszerűen nekem nem ez a lényeg, nincs olyan tétje, hogy megérje amatőr virológussá képeznem magam, orvosi kérdésekben állást foglalnom, vagy világméretű háttérhatalmi törekvéseket lelepleznem. Valahol olvastam: “Komoly tudás szükséges ahhoz, hogy rájöjjünk, amit a média tényként tálal nekünk, annak csak a felét szabad elhinni. Ám az igazi bölcsesség ahhoz kell, hogy megértsük: melyik felét.”

Nekem a komoly tudás már megvan, de az igazi bölcsesség még nincs meg:)

Most itt tartok, és még egyszer köszönöm, hogy megosztottad velem az írásodat.


Szeretettel,

Laci

Az eredeti cikk fejezetei itt olvashatók:


Varga Domokos György: KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY: ÚJ TÖRÉSVONAL. Kettészakadó társadalmak, családok. Tisztelt Olvasó!

(1.) Bevezetés

(2.) Családi törésvonal

(3.) Társadalmi törésvonal

(4.) „Tisztánlátók”: a törésvonal túloldalán. Végső megjegyzések és következtetések


Kapcsolódó cikkünk:
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek