top of page

Vukics Ferenc: Az USA védtelen egy orosz vagy kínai elektromágneses impulzustámadással szemben

Peter Vincent Pry, a Task Force on National and Homeland Security vezérigazgatója úgy véli, hogy valós veszély az Egyesült Államokra egy EMP (electromagnetic pulse) vagy HEMP (High Altitude Electromagnetic Pulse) támadás. Egy ilyen csapás meg tudja bénítani az ország kommunikációs, közlekedési, ivóvíz-ellátási, illetve élelmezési hálózatát.

Pry figyelmeztet: Kína és Oroszország már rendelkezik EMP-fegyverekkel, akárcsak a gyakorlatilag kivédhetetlen hiperszonikus rakétatechnológiával (az USA programja megbukott), a célbajuttatáshoz szükséges eszközök széles tárházát birtokolják.

Plamen Doynov, a University of Missouri-Kansas City professzora arról is beszélt, hogy hiába nem jár véráldozattal egy EMP-támadás, pusztán az, ha nincs áramellátás Amerikában, a lakosság 90%-ára nézve halálos veszélyt jelent egy éven belül. Doynov szerint még egy kevésbé fejlett ország, mint például Észak-Korea is célba tud juttatni egy EMP-támadást, hiába viszonylag elavult a ballisztikus rakétatechnológiájuk.

A Pentagon információi szerint Kína jelentős erőfeszítést fektetett EMP-csapásmérő képességeinek fejlesztésébe az elmúlt években.

Peter Vincent Pry a következőről tájékoztatta az amerikai kormányzatot:


Az elektromágneses impulzus (EMP) egy pillanatnyi, intenzív energiamező, amely túlterhelhet vagy távolról megzavarhat számos elektromos rendszert és csúcstechnológiás mikroáramkört, amelyek különösen érzékenyek a túlfeszültségre. Nagy léptékű EMP-effektus hozható létre egyetlen nukleáris robbanással, amelyet magasan a légkörben követnek el. Ezt a módszert High-Altitude EMP-nek (HEMP) nevezik. Hasonló, kisebb léptékű EMP-effektus hozható létre nem nukleáris eszközökkel, erős akkumulátorokkal vagy reaktív vegyszerekkel. Ez a módszer nagy teljesítményű mikrohullám (HPM) néven ismeretes. Számos nemzet, köztük a terrorizmus bejelentett szponzorai, jelenleg képesek az EMP-t kiberhadviselési vagy kiberterrorizmus-fegyvereként használni a kommunikáció és az Egyesült Államok kritikus infrastruktúrájának más részei megzavarására. Ezenkívül az Egyesült Államok hadserege által használt egyes felszerelések és fegyverek sebezhetőek lehetnek az EMP hatásaival szemben.”
„Az elektromágneses impulzus (EMP) veszélye az Egyesült Államokra nézve egzisztenciális és növekvő. EMP-k előfordulhatnak nukleáris robbanáskor az űrben, kibertámadások, terrortámadások, fizikai fenyegetések vagy nagy tömegű koronális kilökődés esetén. Ezen EMP-k bármelyike nem csak a mi elektromos hálózatunkat törölheti el, hanem bármit, amiben chip van, így az Egyesült Államokat visszaküldheti az 1850-es évekbe. A hálózat meghibásodása után egy éven belül az EMP Bizottság modellezése szerint 10 amerikaiból 9 bele fog halni a kiszáradásba, az éhezésbe, a csoportos és egyéb erőszakba, gyilkosságba, öngyilkosságba, a társadalom összeomlásába és betegségekbe. A kormánynak most lépéseket kell tennie egy EMP Manhattan Project létrehozásával, amely az elektromos hálózatunk védelmére összpontosít. Ha nem tesszük meg a megfelelő lépéseket, akkor, azok, akik túlélnek egy ilyen támadást, egy számunkra felismerhetetlen országban élnek majd.” 

Martin és Mathew Weiss a Kongresszusi Bizottság előtti tanúvallomásában azt állították, hogy ennek az országnak az elektromos hálózatának hosszan tartó összeomlása – éhezés, betegségek és társadalmi összeomlás következtében – akár a lakosság 90%-ának halálát is okozhatja.

Sharon Weinberger a "The Boogeyman Bomb" című cikkében számos állítást tesz az elektromágneses impulzusos (EMP) fegyverek fenyegetettségével kapcsolatban.

„Egy nagy magasságban felrobbantott nukleáris fegyver elektromágneses impulzust bocsát ki, amely károsíthatja és tönkreteheti az elektronikus rendszereket a Föld felszínének hatalmas területein. Egyetlen atomfegyver, amelyet 400 kilométeres magasságban robbantanak fel az Egyesült Államok felett, EMP mezőt vetítene ki az egész országra, valamint Kanada és Mexikó egyes részeire. Az anyatermészet is EMP veszélyt jelenthet egy geomágneses vihart okozó napkitörés révén. Az EMP nemcsak a számítógépeket és az elektronikus eszközöket fenyegeti, hanem minden olyan kritikus infrastruktúrát, amely az elektronikától és az elektromosságtól függ – a kommunikációt, a közlekedést, a banki és pénzügyeket, az élelmiszert és a vizet –, amelyek fenntartják a modern civilizációt és az amerikai emberek életét.”

Az USA arra a következtetésre jutott, hogy a, Kína és Oroszország és az általuk támogatott terrorista csoportok képesek katasztrofális kimenetelű EMP-támadást indítani az Egyesült Államok ellen. Iránnak, Észak-Koreának, Kínának és Oroszországnak olyan tudományos és katonai kutatási programjai vannak amelyek az Egyesült Államok elleni EMP-támadások sikeres végrehajtását célozzák meg.

Kína egyik legismertebb tudósa, Shen Weiguang írta a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg információs hadviselés tankönyvét, amelyben a harmadik világháború lehetőségeit taglalja. Shen Weiguang kifejezetten felszólítja Kínát, hogy készüljön fel a HEMP offenzív jellegű használatára.

„A nagy hatótávolságú nukleáris fegyverek hatalmas pusztító hatásukkal együtt rendkívül kifinomult információs technológiával és a nukleáris elrettentés alatti információs hadviseléssel párosultak… Az információs háborúban és a hagyományos háborúban van egy közös vonás, mégpedig az, hogy az ország rendelkezik olyan kritikus fegyverekkel, mint az atombombák. A harmadik világháborúban „első csapás” és „második csapás megtorlás” képessége lesz a legfontosabb…”

„Amint számítógépes hálózatait támadások érik és megsemmisítik, az ország a bénultság állapotába kerül, és az emberek élete meg fog állni. Ezért Kínának a számítógépes vírusok és a nukleáris elektromágneses impulzusok elleni küzdelemre irányuló intézkedésekre kell összpontosítania, és gyorsan áttörést kell elérnie ezekben a technológiákban, hogy Kínát késedelem nélkül elrettentő erővel ruházza fel. Ez lehetővé teszi Kína számára, hogy az információs korszakban elrettentse és ellenőrizze a nyugati hatalmakat és az Egyesült Államok at.”

Yoshida Reiji kutatása szerint egy nagy magasságban végrehajtott EMP-támadás károsítaná vagy megsemmisítené Japán energia-, kommunikációs és közlekedési rendszereit, valamint ellehetetlenítené. bankok, kórházak és atomerőművek működését.

Bármilyen súlyosak legyenek is a globális felmelegedés lehetséges hatásai, nem ez okozza a modern civilizáció számára a legközelebbi veszélyt. Sokkal közvetlenebb aggodalomra ad okot a naptevékenység folyamatos erősödése.

A New Scientist című lap nemrégiben közzétett egy hipotetikus forgatókönyve a következőt képzeli el egy heves lefolyású napkitörés utáni évben: „Amerikaiak milliói haltak meg, és az ország infrastruktúrája tönkrement. A Világbank Amerikát fejlődő országnak nyilvánította. Európa, Skandinávia, Kína és Japán is küzd ugyanebből a végzetes eseményből...”


Évszázadok óta ismert, hogy a Nap olyan ciklusokon megy keresztül, amelyek során körülbelül 11 évente kezdődik egy új, növekvő aktivitási időszak. A napfoltok – sötét foltok a nap felszínén – a naptevékenység mutatói, a naptevékenység pedig a napfoltok számának növekedésével erősödik. 	A napfoltok hatalmas, hevesen energikus kitörések forrásai, amelyek a napszélként ismert, töltött részecskék áramlatait juttatják az űrbe. Maguk a részecskék károsak lehetnek az űrhajósokra és a légitársaságok utasaira, különösen a sarki régiók feletti repülések során. Még jelentősebbek a geomágneses viharok potenciálisan katasztrofális hatásai, amelyek akkor keletkeznek, amikor a napszél találkozik a Föld légkörének külső határaival (északi fény). A jelenlegi napfoltciklus a minimumon van – valójában a legmélyebb minimum legalább 1913 óta. nagy kérdés, hogy mikor ér véget ez a szoláris minimum, mekkora lesz a következő maximum a következő néhány évben.
 

A szoláris maximumok természetesen nem újdonságok az emberiség számára. 1859-ben egy Richard Carrington nevű csillagász a napfoltok tevékenységének példátlan erejét figyelte meg, amelyről úgy tartják, hogy ez volt a legnagyobb feljegyzett mágneses vihart. Másnap az eget beborító „aurórák” elegendő fényt bocsátottak ki az újságok olvasásához az éjszakai sötétben.

Az északi fény jelensége látható volt egészen délre Kubáig, Jamaicáig, El Salvadorig és Hawaiiig. A távírórendszerek világszerte súlyos sérüléseket szenvedtek. A fellobbanó szikrák miatt megsérültek a kezelők és a gépek felgyújtották a távírópapírt. A viktoriánus korszak magnetométerei tönkrementek.

A New Scientist cikke megkérdőjelezi, hogy az Egyesült Államok valaha is talpra állna-e egy katasztrofális napvihar után.

Az elmúlt néhány évtizedben a nyugati civilizációk szorgalmasan hintették el saját pusztulásuk magvait. A technológiára támaszkodó modern életmódunk rendkívüli veszélynek tesz ki bennünket:

az EMP-csapások vagy a napfelszínről kilövellt plazmagolyók elpusztíthatják elektromos hálózatainkat, s ez az emberi társadalom jelenlegi formáinak megszűnéséhez vezethet.

 

Forrás: 


Kapcsodó írások:318 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page