VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

A GYŰLÖLET MŰVÉSZETE (7.) Filozófiai háttér

A gyűlöletművészet mindig a teoretikusok által meghatározott toposzokat jeleníti meg. A kulturális marxizmus talaján álló Frankfurti Iskolát kell megemlíteni és a tanításaikból kibontakozó durva, társadalomalakító, felforgató eszméket, „meg nem gondolt gondolatokat” (József Attila); Karl Popper nyitott társadalom elméletét, a szexuális forradalmat, a gender ideológiát és egész sor kútmérgező tévtant.

A gyűlöletművészet filozófiája tulajdonképpen politikai törekvéseket igazoló, tudományos magyarázkodás, ezért nem találunk benne mély spirituális összefüggéseket. Eklektikus szellemtörténeti bolhapiac. A „szexuális forradalom” – a hatvanas évek hippi mozgalmának „Make love, not war” a tüntetőtranszparense – „nagy gondolkodója” Michael Foucoult francia filozófus, ki 1984-ben AIDS-ben halt meg, alapítója volt a San Francisco-i „szado-mazohista, homoszexuális szubkultúrának” (!) Íme az ifjúság példaképe.

Karl Popper, angol filozófus, Soros György professzora volt. Soros Open Sociaty Fundation alapítványának nevét Popper főművének címéből vette: A nyitott társadalom és ellenségei. Az úgynevezett Soros-terv nem más, mint egy globális emberkísérlet, Popper elméletének átültetése a valóságba. A hatalom biztonságos bunkerekből figyeli: fekete egerek, fehér egerek fölfaljuk-e egymást? A filozófusok csak Platón elképzelt, eszményi Államát kormányozhatták, most sem ők alakítják a világpolitikát, de mint az iskolai kísérletben a vasreszelék a mágneses erővonalakat, úgy rajzolják ki e meggondolatlan tévtanok a globális erőviszonyokat. Popper így ír:


" ...a zárt társadalomból a nyitottba való átmenet úgy írható le, mint az egyik legmélyrehatóbb forradalmi átalakulás..."


A nyitott társadalom elmélete nem számol azzal, hogy a kultúrák nehezen illeszthetők egymásba. Az országhatárokra azért van szükség még sok évszázadig, amiért az élő sejtet is egy érzékeny membránhártya határolja a sejtközötti folyékony állománytól. E hártya molekuláris szenzorokkal szabályozott sejtnyilásokkal kommunikál a külvilággal; a sejt számára szükséges molekulákat beengedi, a mérgezőket nem, és a mérgező anyagcsere termékeket kiengedi, de benntartja a hasznos tápvegyületeket. A memránszakadás sejthalál. Az organikus társadalomszemléletet, a historicizmussal együtt, Popper törzsi beidegződésnek mi