VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Varga Domokos György: Megrekedt ÉN-fejlesztés (Ígéretes csodalény – mindhiába)


Részlet az Isten logikája – Az Élet logikája című kettőskönyvből 


1.

Lássuk be: A különféle fizikai, lelki és szellemi készségek terítésekor a Teremtő mindenekelőtt a legfőbb célját, a hozzá méltó ember és emberiség megteremtését tartotta szem előtt. Nem az volt a legfőbb célja, hogy a törzsfejlődés segítségével egyre fejlettebb állatfajokat hozzon létre, és ezeken keresztül eljusson az emberig, hanem az, hogy különböző fajoknál megtalálja (kikísérletezze) a leendő ember és emberiség számára a legkedvezőbb fizikai, lelki, szellemi és értelmi létállapotokat (boldogulásokat).

2.

Figyeljük meg: Azoknál az ÉN-fejlesztéseknél, amelyeknél a Teremtőnek akármilyen lelki–szellemi magaslatokra (eredményekre) sikerült is eljutnia, de utána nem mutatkozott lehetőség az emberhez és emberiséghez méltó alkotó tevékenység és közösségi (társadalmi) lét irányában való továbbhaladásra, ott a kísérlet megrekedt, véget ért.Kitérő:

Tengerek varázslója


A puhatestűek törzséhez tartoznak azok a polip és tintahal fajok, amelyek bámulatos mutatványaikkal, találékonyságukkal képesek elkápráztatni az embert, a teremtés csúcsát, koronáját. Csak néhány ezek közül: