top of page

Két rendkívüli nyelvleckéztető Gyimóthy Gábortól „percenként 32 szívverésnél”


Tisztelt Olvasó! Állandó szerzőnk, Gyimóthy Gábor napok óta mélyen hallgatott. Kiderült, hogy miért. „Egészségem hangulata talpfeldobós” – írta régi barátjának, Darai Lajosnak. Szerencsére meglátogatta örökbefogadott lánya, aki addig erősködött, hogy azonnal menjenek kórházba, míg végül kötélnek állt. Ott a szívsebész orvos megvizsgálta ultrahangos herkentyűjével is, s elmondta, hogy kísérletezhetnek egy hétig különböző gyógyszerekkel, de itt szerinte már csak egy „lépéscsináló” (szívléptető) beépítése segíthet. Közölte, hogy holnap be is építené, ha Gábor beleegyezik. „Hogy a fenébe' ne egyeztem volna bele, hiszen már féllábbal a krematóriumban éreztem magam...” – írta ezt már jeles szerzőnk nekem, főszerkesztőnek is, hozzátéve: „És hogy lásd, még a félhalál sem tudja megakadályozni a nyelvdorgáló versek megszületését, a két következő tegnapelőtt íródott a kórházban (percenként 32 szívverésnél)” – és itt az alább olvasható két nyelvleckéztető következett... Hát, tisztelt Olvasó, mi tagadás, a meghatódás környékez. Amíg ilyen haza- és anyanyelv-szerető emberi egyedek léteznek kis magyar világunkban, minden fenyegetettségünk ellenére sincs okunk a borúlátásra... (VDGy)1068

Könnyebb a lelkednek, hogyha idegenül mondod ? Ha magyarul mondanád, tán megfájdulna gyomrod ? Végjáték van, vagy döntő van és nincsen finálé ! Ne használgass divatszókat, ne légy már oly málé !


1069

Szójegyzék csak a szólista (vagy opera énekes). Kerékpáros, biciklista. És hát ezen se nevess: Csak döntős a finalista, megjegyezned érdemes !


 

Kapcsolódó írásaink:157 megtekintés

留言


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page